fbpx
4.8 C
София

Gitlab излезе на борсата с капитализация $11 милиарда след като привлече $801 милиона

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На 14 октомври онлайн услугата за хостинг на IT проекти Gitlab осъществи първично предлагане на акции (IPO) на американската борса NASDAQ, където участва с търговския знак GTLB. Цената на една акция при тази процедура бе на ниво $77, което е осезателно повече от предварително заявения диапазон от $66-69.

По време на осъщественото IPO компанията Gitlab продаде общо 10,4 милиона акции и по този начин привлече $801 милиона от инвеститорите. Bloomberg съобщи, че по този начин пазарната капитализация на компанията е достигнала $11 милиарда.

Първоначалните намерения на Gitlab бяха да излезе на борсата през месец ноември 2020 година, но през месец май същата година отложи първичното предлагане на акции поради разразилата се COVID-19 пандемия. През месец септември тази година компанията отново подаде заявка за провеждане на IPO на NASDAQ и публикува своите финансови показатели. Оказа се, че за първото полугодие, което изтече на 31 юли, компанията приключва на загуба от $69 милиона при приход в размер на $108 милиона.

Интересно е, че Gitlab няма нито един офис. За компанията отдалечено работят 1350 души в над 65 държави. Пряк конкурент на Gitlab е компанията GitHub, която през 2018 година бе закупена от Microsoft за $7,5 милиарда. Клиенти на Gitlab са Goldman Sachs, Nvidia, Ticketmaster, Delta и други.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
БегиМани
БегиМани
1 месец

Джуркаме тука едни виртуални мангизи… 🙂 🙂 🙂

Нови ревюта

Подобни новини