15.4 C
София

Google възнамерява да превърне YouTube в търговска площадка

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Популярната онлайн услуга за споделяне на видео YouTube може да стане едно от главните места за извършване на покупки в интернет. Bloomberg съобщи, че Google възнамерява да превърне YouTube в съвременна търговска площадка.

Съвсем скоро всички играчки, устройства, украшения и всичко, което се вижда в клиповете на YouTube ще може да се купи директно оттам. Bloomberg допълва, че YouTube са помолили видео блогърите да използват софтуера на онлайн услугата, за да маркират стоките и продуктите, които са показани в техните клипове. След това тези данни ще се използват от мощните софтуерни инструменти за покупки и анализ на Google.

Според изданието, целта на Google е да превърне клиповете на YouTube в един съвременен интернет каталог на най-разнообразни стоки, даващ възможност на потребителите не само да гледат, но и да поръчват и да купуват. В рамките на този проект Google се е споразумял за съвместна работа с компанията Shopify, известна със своите софтуерни решения за офлайн и онлайн магазини.

Представителите на YouTube потвърдиха пред Bloomberg, че компанията наистина тества нови функции от подобен род в някои YouTube канали, които дават възможност на потребителите да контролират показваните във видеата стоки и продукти. Но допълни, че това е само един експеримент, като отказа да даде повече подробности.

Ако бъде реализиран този проект, Google ще стане директен конкурент на Amazon и Alibaba Group, а YouTube – нов гигант в електронната търговия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини