Google реши да изключи мигновеното търсене Google Instant. Това е удобна функционалност, благодарение на която резултатите от търсенето се извеждат едновременно с въвеждането на текста и промяната на всяка буква предизвиква мигновена промяна на най-вероятните резултати.

Сега резултатите от търсенето ще се показват след въвеждането на цялата фраза, въведена ръчно или чрез предложения от търсачката списък.

Google обяви своето решение пред уеб-изданието Search Engine Land. Интернет гигантът съобщи, че търсенето с помощта на мобилни устройства вече е над 50% от цялостното използване на търсачката. Корпорацията вече просто не вижда смисъл в използването на тази функция в мобилните устройства. Сложно е да се спори с това твърдение, понеже Google оптимизира работата на търсачката в зависимост от своите статистики и анализи, но не е ясно, защо и десктоп устройствата трябва да се лишат от тази функционалност. Навярно ще има опция, с която въпросната функция ще може да се включи.

Google Instant бе стартирана през 2010 година и всички знаем как работи: резултатите от търсенето се обновяват на практика едновременно с въвеждането на всяка буква от текста. Системата се опитва да отгатне правилния вариант на база релевантността на предишните запитвания, в които са използвани същите думи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари