През месец февруари тази година компанията Waymo, част от холдинга Alphabet, занимаваща се с разработването на автономни автомобили, подаде съдебен иск срещу Uber и нейния стартъп Otto. Те бяха обвинени в кражбата на ключова информация за технологиите, използвани в автопилотите на автомобилите.

Адвокатите на Google твърдят, е Otto е била създадена с цел отвличане на вниманието тактически ход, а ръководителите на Uber и Otto още в самото начало са планирали да я закупят. Като потвърждение на тази теза юристите представиха документи за големи награди във вид на акции с уговорени времеви рамки, както и копия от имейли. Новите данни отново засягат бившият шеф на Waymo Антъни Левандовски (Anthony Levandowski), който след получаването на тези акции основава Otto, а сега работи в Uber.

От своя страна адвокатите на Uber твърдят, че акциите са дадени на Левандовски именно по време на сделката по закупуването на стартъпа, но след това датата на продажбата е била променена. Новите документи още не са разгледани от адвокатите на Uber.

Засега съдът не се е произнесъл, но публикуваните документи показват явно съмнителни сделки между Uber, Левандовски и другите ръководители. А Alphabet сега се опитва да постигне съдебна забрана на дейността на Uber, свързана с разработването на автономни автомобили.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари