Google обяви придобиването на Cask Data

0
258
Google анонсира придобиването на поредния стартъп, който да засили възможностите на облачните услуги, които компанията предлага на своите клиенти.

Компанията обяви намерението си да придобие Cask Data Inc., стартъп, специализирал се в разработката на инструменти за работа с откритата платформа за анализ на данни Hadoop, съобщиха Cask Data. Без да споменават цената на сделката, нейните основатели обявиха, че те и компанията им ще станат част от облачното звено на Google. В ролята си на служители на Google, те ще продължат да развиват и усъвършенстват основния продукт на компанията, Cask Data Application Platform, CDAP.

Става дума за абстракционен слой за Hadoop, който помага на софтуерните екипи да си взаимодействат по един далеч по-лесен начин със сложния фреймуърк посредством прости за използвани апликационно-програмни интерфейси. По думите на компанията, те позволяват изграждането на широкообхватни аналитични услуги на основата на Hadoop, даже и с минимални познания за работата на платформата.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари