Google обявиха нова серия от мерки, които да дадат увереност на потребителите на облачните им услуги, че са защитени в едно пространство, в което всекидневните инциденти са норма. Новите предложения на компанията включват интеграция на облачната среда със защитни инструменти на външни компании, които да спрат опитите за хакерски атаки към корпоративните и крайните потребители на Google Cloud.

Едно от първите анонсирани интеграции е включването на McAfee MVISION Cloud for Containers в Google Cloud, което да послужи компаниите да защитят по-ефективно контейнеризираните си натоварвания. Освен това, клиентите и партньорите на компанията ще получат и достъп до набор от инструменти от Endpoint Protection пакета на McAfee. Те могат да се използват за защита на виртуализирани инстанции на основата на Windows или Линукс. Всички тези предложения ще станат достъпни в Google Cloud Marketplace.

По отношение на наблюдението и разследването на заплахите, Google Cloud вече ще може да се възползва от данните, които Palo Alto събира за активността в хакерските пространства, както и технологията на Tanium Inc. Основана през 2007, компанията е изключително сериозен играч в сектора за киберсигурност, доставящ своите услуги на 12 от 15-те най-големи американски банки, както и на американското Министерство на отбраната. От Google заявяват, че услугата на Palo Alto AutoFocus ще бъде достъпна през Event Threat Detection в Google Cloud, а телеметричната технология на Tanium ще бъде интегрирана в Bacsktory, услуга, която понастоящем предлага защитна среда, доставяна от Proofpoint, Avast и ESET.

По отношение на управлението идентичностите, Google ще предостави на своите клиенти набора от инструменти за контрол на достъпа до приложенията, предоставян от ForgeRock. Що се отнася до тези, които използват Acrive Directoru като част от работния си процес по управление, те ще могат да се възползват от софтуера на Semperis Labs и STEALTHbits Technologies, които да предотвратят различен по вид рискове, като заплахи, идващи от вътрефирмената среда и непредвидени сривоове.

И не на последно място, Google ще свърже своя облак Workplace на Citrix, платформа за изпълнение на виртуални Windows десктопи, а чрез FortiWeb на Fortinet ще бъде предоставен достъп до уеб-апликационна защитна стена.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари