9.7 C
София

Google се отказа от магазин в Ню Йорк, след като вложи 6 млн. долара в него

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

6 милиона долара е сума, която не всеки би загърбил с лека ръка, но точно това ще направи гигантът Google, след като компанията се отказа от плановете си да отвори търговски магазин в Ню Йорк.

Първоначално идеята на Google бе да открие един от най-големите си самостоятелни магазини в Съединените щати, в който да се продават продукти на компанията като хромбук модели и таблети и смартфони от серията Nexus. Идеята бе тези търговски площи да се конкурират с многобройните магазини на Apple на територията на най-големия град в САЩ.

Засега Google не дава обяснение за това защо се отказва от плана си и не уточнява дали спирането на работата по този магазин означава, че компанията не възнамерява изобщо да поддържа физически магазини.

За да реновира мястото на Грийн стрийт 131, Google прахоса 6 милиона долара, включително за пълна реставрация на външната фасада и поставяне на стъклен покрив. Сега компанията възнамерява да отдава мястото под наем.

Решението на Google идва скоро, след като Microsoft отвори впечатляващ магазин на Пето авеню само преди седмица. По-рано тази година Google отбеляза първото си физическо присъствие, след като отвори голям щанд в рамките на Curry’s PC World в Лондон.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини