Технологията AMP се разшифрова като Accelerated Mobile Pages. Тя е предназначена за бързото зареждане на уеб сайтове, при условие, че я поддържат.

Ускоряването се постига чрез най-съвременни начини за кеширане на данните, прогнозиране поведението на потребителите и предварително зареждане на части от съдържанието. Потребителите се изказват изключително положително относно тази технология. Благодарение на AMP, някои сайтове се зареждат за част от секундата, дори и при ниска скорост на мобилната интернет връзка.

Google съобщи, че от 10 март започва частичното използване на Accelerated Mobile Pages – технологията, която трябва значително да ускори мобилния интернет. В момента се създават новите уеб-стандарти, които ще определят правилата за използването на AMP. Стандартите са важни за интернет магазините, новинарските сайтове, форумите и т.н.

Google каза в своя официален блог, че през последните 1,5 години е провел редица тестове и е решил основния проблем на AMP – бързото зареждане на сайтовете при влошена интернет връзка. Алгоритъмът вече се въвежда в търсачката на Google. В началото, най-голямо ускорение ще се забележи при най-известните сайтове.

Очаква се цялостното въвеждане на AMP технологията да стане до края на тази година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари