Google ще помага в борбата с диабета

2
67

С помощта на търсачките, лекарите могат да следят развитието и разпространението на заболяванията в даден регион.

И така, ключовите думи въведени в търсещите ресурси или посочените в социалните мрежи, свързани със симптомите и рисковите фактори за диабет, дават ценна информация в реално време. Тази информация показва в кои области болестта се разпространява и с какви увреждания още е свързана.

Експертите са анализирали данните на Google тренд, свързани с централната част на Лондон. Тези данни са сравнени със седмичните колебания в статистиката на заявките. В центъра на вниманието са се оказали думите „как да отслабна“, „как да се откажа от тютюнопушенето“ и думата „диабет“. Оказало се, че търсачките скриват огромно количество ценна информация.

Експертите признават: хората все по-често използват интернет за да си поставят самостоятелно диагнози. Например, през 2015 г. 21,8% от британците самостоятелно са си поставяли диагнози с помощта на Мрежата, без да се обръщат към лекарите. И тези данни са станали известни, отново благодарение на Google.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари