В браузъра Google Chrome се появи функция, която работи във фонов режим на Windows 10 и 11 и ви предупреждава, когато даден сайт изпраща известия за спам.
В менюто на Chrome се появява предупреждение, когато даден сайт или приложение за социални медии изпрати твърде много известия, особено ако потребителят обикновено не взаимодейства с него. Функцията работи на базата на проверка за безопасността в Chrome, което следи настройките за преглежданията, разширенията и др.

Ако щракнете върху предупреждението, можете да отидете на страницата за блокиране на уведомленията. Разделът “Препоръки за безопасност“ също вече ви подканва да прегледате сайтовете с прекалено много известия. Можете също да изберете “Блокиране на всички“, за да спрете уведомленията от всички подозрителни сайтове.

Функцията беше част от по-голяма актуализация на “Проверките за безопасност“. Вече ви позволява да блокирате определени разрешения за сайтовете, които не сте посещавали от дълго време, включително и достъпа до микрофона или местоположението. Инструментът също така ви уведомява за разкрити пароли, препоръчва безопасно сърфиране и предупреждава за опасни добавки.
По-рано Google обяви, че отново забавя внедряването за блокиране на странични бисквитки в Chrome.
Всичко важно от света на технологиите, директно в пощата ти.
С абонирането приемате нашите Условия и Политика за поверителност. Може да се отпишете с един клик по всяко време.
Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iPhone, Huawei, Google Chrome, Microsoft Edge и Opera!