По време на събитието Google I/O 2018 интернет гигантът представи новата версия на онлайн услугата Google News.

Google News е вече усъвършенстван агрегатор за новини, в който масово се използват възможностите на изкуствения интелект. Услугата ще стане достъпна след две-три седмици.

Невронните мрежи на Google всеки ден изучават милиони статии и новини, като представят на потребителите само най-добрите материали. Всички текстове се класифицират според интересите на конкретния потребител и се анализират от алгоритмите на Google.

При стартиране на приложението се отваря разделът „За Вас“ с петте основни истории от последните няколко часа. Под този раздел има и други – по-стари, но актуални материали. Освен новините, Google News ще показва обновяванията на избраните YouTube канали или приятелите в Google+.

Още нещо важно: Google представи новия формат на новините Newscasts. Публикациите в този формат включват няколко къси съобщения, видео и снимки. Идеята е потребителят бързо да схване какво е съдържанието.

Ще има версии на Google News за iOS и Android устройства, както и уеб-версия за браузърите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари