2.6 C
София

HP ще помага в разработката на онлайн проект по Avatar

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Фантастичното приключение от 2009 г. Avatar обра овациите на критика и публика, не само заради ефектите си, но и заради своята история и темите, засегнати в него. Това очаквано доведе до идеята и за негово продължение. Като то няма да е едно, а цели три, като първата трябва да излезе в края на 2017 г. Това, което се подготвя обаче, ще е повече от стандартно кино изживяване.

На изминалата среща на потребителите на продуктите на Hewlett-Packard, присъстваха и две от компаниите, ангажирана с работата по новите филми: Lightstorm Entertainment и 20th Century Fox. Там бе обявено, че трите компании са сключили петгодишно партньорско споразумение за създаването на „дигитално преживяване“ за Avatar. Планът е да се създаде специална платформа, която да прекрачи границите на чисто филмовото изживяване и да има дълъг живот. Разбира се компаниите не разкриват много, но Джон Ландау, продуцент на Avatar и един от мениджърите в Lightstorm обяви, че планът включва създаването на продукт, който ще е толкова иновативен, че ще „служи като компас за бъдещето на онлайн забавленията“. Ландау обещава това да е изживяване, концентрирано около желанията на човека, който участва в него, и нещо, което ще приема различни форми.

Ландау споделя също така, че би желал да види онлайн платформа, която е десетилетия напред от тези, с които разполагаме днес, като за изграждането й ще са нужни възможностите и инструментите на HP, в това число използването на хибридната облачна оферта на компанията Helion, както и софтуера за защита, за анализ на данни и този насочен към бизнес сътрудничество. Информационният отговорник на 20th Century Fox, от своя страна сподели, че двете компании е можело да изберат и друга технологична компания, но те имат предишен опит в работата си с HP и екипите на компанията успява да осъществи на практика идеите на студиото.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини