Паролите ви или данни за разплащателната ви карта не са в риск.

Миналата седмица, геймърската платформа Humble Store алармира за инцидент, свързан със сигурността, при който неизвестна засега страна е експлоатирала бъг в системата на магазина, за да достигне част от съхраняваната от Humble клиентска информация.

„Миналата седмица ние открихме, че някой е използвал бъг в кодовата ни база, за да достигне ограничена по обем, нелична информация за Humble Bundle акаунтите. Бъгът не е разкрил имейл адресите, но човекът, осъществил атаката го е експлоатирал чрез изпробването на имейл адреси, за да види дали съответстват на конкретен акаунт. Вашият имейл адрес е едно от съвпаденията“, гласи примерно писмо от страна на компанията, изпратено до потребител на платформата, цитирано от Malwarebytes, които ни предават новината.

От компанията уверяват, че данни, като паролата ви, данни за банковата ви карта и други не са засегнати. Това, до което е достигнала атакуващата страна е дали абонаментът ви (ако имате такъв) е активен, неактивен или поставен на пауза, кога изтичан вашия план и дали сте получавали някакви реферални бонуси.

Щом име, пароли, банкова информация не са достигани, трябва да имате едно наум?

„Човек може да отгатне какъв би бил риска – възможността за провеждане на фишинг кампания. Те могат да се възползват от информацията, като разпратят имейли до абонатите на услугите на магазина, за да ги подлъжат, че абонамента им изтича или да заявят, че има проблем със съхранените за разплащателната ви сметка данни. Вмъквате и текст с различен цвят за това, че абонаментът ви е „понастоящем поставен на пауза“, и всичко изглежда убедително“, пише Кристофър Бойд. „Фишингът е огромна опасност в онлайн пространството и ние трябва да направим всичко възможно, за да го предотвратим. Макар и информацията, която е изтекла в този случай, да не го причислява към големите пробиви, то това все още може да е причина за главоболия. Внимавайте за съмнителни писма, в които се твърди, че идват от Humble, особено, ако в тях се споменава абонамент. Това ще ви помогне пакета ви с щастие да не се превърне в пакет с нещастие“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари