Ice Cub използва излишъците от слънчева енергия за охлаждане на помещенията

0
757

Новото устройство Ice Cub за акумулиране на енергия съхранява излишъците от слънчева електроенергия в собствена система за охлаждане на помещенията.

Получената от слънчевите панели електроенергия замразява вода, в която са поставени спирални охладителни тръби, охлаждащи въздуха за климатика. По този начин излишната енергия на Слънцето, произвеждана през горещите дни, поддържа прохладна температура в помещенията.

Не е добра идея получената от слънцето електроенергия да се изразходва напразно“ – каза директорът на Ice Energy Майк Хопкинс. Неговата компания вече произвежда промишлената охладителна система Ice Bear 20, която бе харесана от Белия дом. Сега започна производството на по-малка версия, подходяща за домакинствата.

ice-cub-2

Хопкинс допълни, че използването на Ice Cub е най-ефективно, ако системата бъде включена да използва излишъците слънчева енергия в средата на деня, а охлаждането стане от 3 до 7 часа вечерта, когато семействата се връщат от работа и училище. Този начин на използване на Ice Cub икономисва до 95% от електричеството, използвано за охлаждане на помещенията.

Компресорът и контейнера с лед се поставят извън сграда в два неголеми бокса, свързани със система от тръбички. Продажбите на Ice Cub започват това лято при цена $6000 за една сграда.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари