KB971033 е обновлението, обновяващо активацията на Windows 7

16
226

По-рано този месец, от Microsoft решиха да обновят проверката за пиратски софтуер в Windows 7, тъй като системата, която работеше досега, нямаше голям успех. Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7.

Очакваше се, проверката да бъде пусната като ъпдейт още на 16 февруари, но явно от редмнъндската компания са решили да го публикуват по-късно. Според Engadget, актуализацията е със следното наименование “Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)“. За 32-битовите системи пък наименованието е “Update for Windows 7 for x86-based Systems (KB971033)“.

Описанието на актуализацията е следното:

“This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included with counterfeit copies of Windows.“

Ако на компютър с невалидна активация се инсталира това обновление, ще се появи съобщение, че ОС не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС.

Все още не е ясно за какви 70 уязвимости става въпрос. Актуализацията е с класификация “Important”, което значи, че тя ще бъде инсталирана автоматично при потребителите с разрешена функция “автоматични ъпдейти”.

Ако използвате легален софтуер, това не би трябвало да ви притеснява.

16 КОМЕНТАРА

 1. Ми много просто … за него ще се направят други активатори и готово. Винаги ще има дупки 🙂

 2. True, някъде бях чел ( може тука не знам ) че тази програма ли не знам какво е ще се обновява от M$ автоматично запушвайки още и още дупки … ако е така .. ще е доста кофти

 3. Както преди всеме пишеше един потребител в един форум с големи цветни букви СПРЕТЕ ГИ ТИЯ ЪПДЕЙТИ.

 4. Братята хакери трява да направат хак които да я хаква автоматично и тая програма !!! :cheers:

 5. Ясно е,че и без ъпдейти не може.Ще се търси „решение“ въпреки инсталирането на въпросния ъпдейт.

 6. С нелегален софтуер съм и инсталиран този ъпдейт, ми пак си ми е легален

 7. Е то е ясно, че в купа сено има игла ама така не помагаш .. ако имаш нещо конкретно дай инфо или поне линк ..

 8. Преди малко имах 4 нови ъпдейти,но липсваше въпросния 🙂 Ще видим кога ще се яви 🙂

 9. Незнам какво са намерили братята руснаци, като тази кръпка не е пусната за сваляне още.

 10. Това, че ти не я виждаш, не значи че не е пусната.
  Относно решението на братята руснаци при мен не проработи на Ultimate/Pro/home x64. Те съветват да се сложи на чиста инсталация без ъпдейти. След това активацията не се падала от въпросния ъпдейт.
  Друг въпрос е че има два релийза на въпросната кръпка и до момента сме видели само единия.

ДОБАВИ КОМЕНТАР