fbpx
-6.8 C
София

Lime ще ви таксува допълнително, ако паркирате извън зоните на обслужване

Най-четени

Lime ще таксува допълнително потребителите, които оставят използвана тротинетка в отдалечен район без обслужване, обозначен в червен цвят в приложението. Компанията обяви новата си политика в края на месец януари. Според Lime стратегията ще има по-скоро образователен характер, а предвидената санкция за неправилно паркиране на тротинетката ще бъде в размер на 2 лв. за София и е най-ниската възможно измежду всички останали градове, в които компанията предоставя услугите си. Заедно с това се разширява и зоната на обслужване, като вече на картата на поддържаните на райони в София вече влизат и кварталите Лозенец, Павлово, Зона Б-18 и Банишора. С новото правило се цели подсигуряване на скутерите там, където те са най-нужни. Освен това, с тази мярка компанията навярно се опитва да редуцира некоректното потребителско поведение, тъй като преди няколко месеца, Lime оповести, че генерира огромни загуби от счупени, изхвърлени или повредени от неетично ползване тротинетки. В официалната си Facebook страница, компанията дори отправи апел към софиянци да опазват целостта и нормалното състояние на тротинетките им, защото в противен случай, ще бъдат принудени да прекратят дейността си в България на този етап. Lime вече работи по проект за производство на по-издържливи и по-бавно амортизируеми електрически тротинетки.

Информацията беше разпратена чрез имейл кампания до абонатите на Lime.

Можете да видите и част от текста на съобщението:

Още преди да се качат на Lime за първи път, потребителите се запознават с няколко основни съвета за отговорно ползване. Два от тях се отнасят за паркирането. Първо – след ползване скутерът трябва да бъде поставен така, че да не пречи на свободното придвижване на всички останали участници в движението като пешеходци, шофьори и велосипедисти. И второ – пътуването трябва да завършва в определените граници за ползване на услугата. Тези напътствия целят да запазят реда в София и, от друга страна, да гарантират, че наблизо винаги ще има свободен скутер за взимане.

„Стремим се нашата услуга да бъде от полза за всички столичани. Все повече от тях искат алтернатива за движението си из града, в който има толкова много коли. Тази тенденция е съвсем ясна и ние се стараем да отговорим на търсенето. С новото правило искаме да подсигурим наличието на скутери там, където те са най-нужни. Това не е ограничение, а стимул за по-отговорно ползване. Lime комуникира проактивно със своите потребители, като насочва вниманието към теми като ползването на каски, карането в нетрезво състояние и придвижването в зимни условия.” – обяснява Петко Анчев, оперативен мениджър на Lime за България, коментирайки значението на зоните, където паркирането няма да бъде окуражавано.

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини