Microsoft вече налага архивиране на папките в OneDrive под Windows 11

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитров
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 15000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Ако някой не харесва наложената от Microsoft облачна услуга OneDrive, сега има още един аргумент — компанията направи задължително архивирането на папките в операционната система Windows 11 и вече този процес се извършва без разрешението на потребителя. За щастие функцията може да бъде изключена, но остатъкът, както се казва, остава.

Microsoft не е обявила официално тази промяна; самите потребители разбраха за нея. Сега, когато инсталирате Windows 11 или когато настройвате нов компютър (добавяне на акаунт в Microsoft), OneDrive вече синхронизира данните от папките като “Картини“, “Документи“, “Музика“ и “Видео“. Така че не се изненадвайте, когато куп папки, файлове и преки пътища внезапно се появят на вашия работен плот след завършване на Windows инсталацията.

Microsoft вече налага архивиране на папките в OneDrive под Windows 11

От друга страна, автоматичното архивиране на папките в OneDrive може да бъде наистина полезна функция, ако потребителят умишлено иска да се възползва от нея. Но очевидно липсват много желаещи, така че Microsoft просто активира функцията, без да пита никого или дори да казва на потребителите за нея. Подобна инициатива доведе до гневни съобщения от страна на потребителите, появили се в много специализирани форуми.

За да деактивирате автоматичното архивиране на OneDrive, трябва да изпълните следните стъпки:

  1. Щракнете с десния бутон върху иконата на OneDrive в областта за уведомяване и отидете в настройките на приложението.
  2. Щракнете на раздела „Синхронизация и архивиране“ и върху „Управление на архивите“.
  3. Изключете всички папки (премахнете отметките от квадратчетата), които не трябва да бъдат архивирани в OneDrive, и потвърдете промените.

В старата версия на OneDrive с класическия интерфейс отидете в раздел “Архивиране„, след което изберете “Управление на архивите“ > “Спиране на архивиране“.

Това не е първият път, когато Microsoft променя нещо в своята операционна система, без да уведоми потребителите. Например, в продължение на няколко месеца OneDrive не позволяваше затваряне на приложението без обяснение, но по-късно компанията отмени тази промяна. Нещо подобно се случи и с браузъра Edge, когато потребителите изтегляха Chrome.

АбонаментВсичко важно от света на технологиите, директно в пощата ти.

С абонирането приемате нашите Условия и Политика за поверителност. Може да се отпишете с един клик по всяко време.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iPhone, Huawei, Google Chrome, Microsoft Edge и Opera!

7 Коментара
стари
нови оценка

Нови ревюта

Подобни новини