Неотдавна започнаха продажбите на лаптопа Microsoft Surface Laptop, който е първото устройство, работещо под управлението на операционната система Windows 10 S. В тази версия, от съображения за сигурност, не могат да се инсталират стандартните Win32 програми, а единствено приложенията от магазина Windows Store.

Вече се знае, че до края на годината е възможно безплатното обновяване на Windows 10 S до Windows 10 Pro да бъде направено до края на тази година, като след това ще струва $49. Считаше се, че връщането към предишната версия няма да е възможно, но сега Microsoft явно размисли и вече предлага възможност за завръщане към Windows 10 S.

Microsoft специално публикува обновяването Windows 10 S 1703 за връщане към предишната версия на операционната система. Потребителите трябва да посетят уеб-страницата на техническата поддръжка на Microsoft и от падащия списък да изберат лаптопа Surface Laptop и да въведат неговия сериен номер. Размерът на това обновяване е 9 GB.

Трябва да се има предвид, че връщането към Windows 10 S ще унищожи всички данни в лаптопа и ще го върне към първоначалното заводско състояние. Досега Microsoft казваше, че не предоставят тази възможност, понеже някои приложения започват да се държат непредсказуемо. Сега всички инсталирани приложения ще бъдат изтрити и няма как да нарушат нормалната работа на лаптопа.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари