fbpx
-0.5 C
София

Microsoft за трети път съди пирата, който вече й дължи $1,2 милиона

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Жител на Уисконсин упорито продължава незаконно да продава ключове за активиране на софтуерните продукти на корпорацията

 

Продажбата на нелицензирани копия за софтуера на Microsoft продължава да е сериозен проблем за корпорацията. Софтуерният гигант от 2000 година досега за трети път се съди с жител на Уисконсин, който упорито продължава да продава ключове за активирането на Windows и Office, въпреки наложената съдебна забрана.

Microsoft за трети път подаде съдебен иск срещу Антъни Болдин (Anthony Boldin) който през 2000 и 2006 година бе съден за същото. Въпреки че съдът на два пъти удовлетвори исковете на Microsoft, Болдин продължава да продава ключове за активиране на нейните софтуерни продукти. Освен това, според Microsoft, пиратът все още не е заплатил отсъдената сума от $1,2 милиона. Сега Microsoft настоява за временна ограничителна заповед.

От съдебните материали се вижда, че Болдин незаконно е получавал ключовете за активиране от няколко китайски източника и след това ги е препродавал чрез своите четири уеб-сайта. Двата от тези сайтове са вече затворени от съда, но от останалите два, нелегалната стока може да бъде закупена.

В рамките на разследването корпоративните експерти са купили от Болдин няколко ключа за активация. Оказа се, че два от тях са регистрирани за целите на академични програми в Китай, единият ключ е бил предназначен за вътрешно ползване на Microsoft и още четири са предназначени за производители на компютърна техника, които продават своите устройства с предварително инсталирани Windows и Office.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини