Microsoft обяви придобиването на компанията за киберсигурност RiskIQ, предава Bloomberg. Сумата по сделката се оценява на повече от $500 милиона.

Основана през 2009, RiskIQ доставя облачно базирана защита и SaaS услуги за сигурност, анализ и разследване на киберинциденти. Закупуването на компанията от страна на Microsoft цели засилване на защитите на Azure и спектъра от услуги, които биват предоставяни на корпоративните клиенти на редмъндския технологичен гигант. Това е третата компания за сигурност, която Microsoft придобива в последната година след CyberX и ReFirm Labs.

„Днес, Microsoft обяви намерението си да придобие RiskIQ, което представлява следващия етап в нашето пътуване, продължаващо повече от десетилетие. Няма как да сме по-развълнувани да обединим сили с глобалната общност с цел защита срещу надигащата се вълна от кибератаки“, споделиха RiskIQ на своя сайт.

„Днес, Microsoft анонсира, че влязохме в окончателно споразумение да придобие RiskIQ, лидер в глобалното разследване на заплахи и управление на векторите за атака с цел да подпомогнем нашите общи клиенти в опита им да изградят по-подробен поглед над глобалните заплахи за техния бизнес, по-добро разбиране на уязвимите активи, които са изложени онлайн и да изградим методология за изследване на рисковете на едно световно ниво“, заяви на свой ред Ерик Дойер, вицепрезидент на отдел „Облачна сигурност“ в Microsoft.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари