fbpx
-3.8 C
София

Microsoft получи патент за капак с интегрирана клавиатура

Най-четени

Службата за патенти и търговски марки на САЩ издаде на корпорацията Microsoft патент за необичаен аксесоар – капак с интегрирана клавиатура. За първи път той бе демонстриран от компанията през миналото лято при анонса на таблетите от серията Surface.

Microsoft е подала патентната заявка през месец май миналата година, тъй като смята, че аксесоарът е „бомба“ и „реална иновация“. Самото създаване на капака е било съпроводено с доста трудности, тъй като той на практика съчетава две устройства с различни функции. Той трябва надеждно да защитава екрана и същевременно да бъде тънък. Ако обаче капакът е твърде тънък, това би могло да наруши функционалността на клавиатурата. За щастие, балансът е бил намерен.

Продажбите на първите таблети от серията Surface стартираха през октомври миналата година. Оттогава са продадени повече от половин милион от тези устройства. Около 400 000 от тях са от модела Surface Pro, чиито възможности са по-близки до тези на персоналните компютри, поради което бе посрещнат по-благосклонно от пазара.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини