fbpx
1.7 C
София

Microsoft постави краен срок за продажбите на нови компютри с Windows 7

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Windows 10 може и да е горещата версия сред операционните системи на Microsoft, но старият Windows 7 все още има достатъчно фенове. Закономерно, компанията иска да ги стимулира да минат на новата платформа и поради това Microsoft обяви още една мярка в изпълнение на тази стратегия.

От 31 октомври 2016 г., производителите на персонални компютри вече нямат право да продават машини, на които има предварително инсталиран Windows 7.

По този начин операционната система, която дебютира през октомври 2009 г., вече има по-малко от година, що се отнася до мястото ѝ в новите персонални компютри по магазините.

Технически, продажбите на РС-та с предварително зареден Windows 7 трябваше да свършат още през октомври 2014 г., но слабото представяне на по-новия тогава Windows 8 принуди Microsoft да позволи на своите ОЕМ партньори да продължат да продават компютри с инсталиран Windows 7 Professional.

Интересно е, че по този начин компютрите с Windows 8 ще бъдат спрени от продажба преди тези с Windows 7, тъй като техният краен срок е 30 юни 2016 г. До октомври същата година ще могат да се продават нови РС-та с Windows 8.1.

Така все повече знаци сочат, че ъпгрейдът към Windows 10 става наложителен, макар че далеч не всички са впечатлени от новата платформа.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини