fbpx
0.8 C
София

Microsoft поясни плана си да стане „водно позитивна“ компания до 2030 година

Най-четени

На повечето от вас вече е известно, че Microsoft планира да неутрализира въглеродните си емисии до 2030 година. Компанията иска да постигне и нещо друго в този срок – да бъде „водно позитивна“.

Това значи, че компанията ще възстановява обратно повече вода отколкото консумира

Планът за попълване на водните ресурси включва действия като инвестиране във възстановяване на влажни зони и премахване на непропускливи повърхности – като тези от асфалт например. Microsoft ще се съсредоточи върху силно стресирани водни басейни близо до местата, на които оперира, предават от engadget.

Във фокус е и намаляването на консумацията на вода

В новия кампус на компанията в Силициевата долина, 100% от непитейната вода ще идва от местни източници за рециклиране – събиране на дъждовна вода и третиране на отпадъци. Това може да спести до малко повече от 16 млн. литра питейна вода всяка година.

В други кампуси, компанията ще използва рециклирана вода за озеленяване, водопроводни нужди и охладителни кули

Има и други големи технологични компании, които имат амбиции за въглероден неутралитет. Една такава е Google например. Идеята за пестене на вода е по-рядко срещана. През юли Facebook сподели, че също се опитва да подобри употребата на водни ресурси. Първа стъпка е намаляването на използването на вода за охлаждане на центровете за данни. Така ще се възстановят около 206 хиляди кубика вода годишно.

Очакваме и други компании скоро да заговорят по темата


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини