8.6 C
София

Microsoft разработва нова визия за Office приложенията в Windows 11

Най-четени

Microsoft демонстрира визуално опресняване на Office пакета, което показва унифициран потребителски интерфейс, който го съчетава с Windows 11, вече достъпен за потребителите, които са част от Insider Preview кръга.

Новият външен вид е една от най-вълнуващите теми за следващата версия на Windows, а както повечето от вас добре знаят, заедно с нея очакваме да видим и нова версия на Office пакета, който също ще получи редизайн. Едно от най-сериозните очаквания на потребителите е, че компанията най-сетне ще опрости лентата с инструментите, представена за първи път през 2007 г., която според мнозина вече е остаряла, препълнена с функции и създава допълнително объркване за някои потребители.

Според Кори Лоумис, програмен мениджър в екипа на Office Experience, екипът на Microsoft вече е пуснал за тестване нова визуална актуализация, като очаква да получи обратна връзка от страна на потребителите за нея.

Публикация в официалния блог на Microsoft ни информира, че освен Windows 11, за предварително тестване вече е наличен и новият Fluent Desing, който идва за Office пакета както за Windows 11, така и за Windows 10.

Потребителите, които са част от канала за бета тестване на операционната система и офис пакета на Microsoft,  могат да активират новия облик, като отидат на иконата на мегафон, която ще открият, и използват превключвателя, за да го активират.

Тази актуализация засега се отнася за приложенията Word, Excel, PowerPoint, OneNote и Outlook, като междувременно въвежда и тъмен режим, заедно с по-просто оформление на интерфейса.

„Това визуално опресняване на Office се основава на обратната връзка от клиентите, които поискаха по-естествено и последователно изживяване в рамките на нашите приложения. С тази актуализация ние искаме да предоставим интуитивен, съгласуван и познат потребителски интерфейс, използвайки принципите на Fluent Design.“

Говори се, че Windows 11 и новата версия на Office ще бъдат достъпни за устройствата, които отговарят на техническите характеристики, още през тази зима.

Актуализацията на лентата с инструментите на офис приложенията на Microsoft е дългоочаквана функция, за която потребителите настояват още от няколко години, както можем да видим от разделите за потребителска обратна връзка и споделяне на мнение за продуктите, в официалните форуми на Microsoft и Windows. Отделно, въвеждането на по-гъвкав интерфейс, който да опрости навигацията в различните функционалности на приложенията, е процес, който започна още при версията Office 2019, но това включваше някои съвсем дребни промени и актуализации, а не революционните облекчения, които мнозинството от потребителите очаква да види от страна на Microsoft. Според информацията засега, актуализирането до новата версия на Office пакета ще бъде безплатно за вече лицензираните устройства, но все още няма никаква официална информация по този въпрос.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини