Mozilla разпредели наградите в рамките на инициативата Mozilla Open Source Support (MOSS), предназначена за финансова подкрепа на разработчиците на полезни отворени проекти. Общият размер на възнаграждениятаза периода от месец април 2017 година е $539 000.

Най-голямата награда в размер на $194 000 получи отворената платформа Ushahidi за краудсорсинг, публикуване, визуализация и реагиране на съобщенията на хора, сблъскали се с политически безредици, масови нарушения правата на човека, протестни акции, стихийни бедствия, промени в околната среда и други произшествия, засегнали голям брой хора.

Останалите средства са разпределени по следния начин:

  • $125 000 за реализиране поддръжката на WebAssembly в програмата за зареждане на JavaScript модулите webpack
  • $100 000 получи проектът RiseUp за защитена работа и взаимодействие на групи активисти
  • $70 000 се дават за създаването на модула mod_md към http сървъра Apache, реализиращ поддръжката на протокола ACME за автоматично получаване на сертификати чрез Let’s Encrypt
  • $50 000 са връчени за разработването на отворената версия на гейм енджина Phaser, базиран на HTML5 (Canvas и WebGL) технологиите, предназначен предимно за създаването на браузърни игри.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари