fbpx
17 C
София

Nokia разширява своите амбиции в сферата на 5G

Най-четени

Nokia обнови портфолиото си AirScale 5G, надявайки се, че новата гама базови станции, радио комуникационно оборудване и Massive MIMO антени, захранвани от най-новите чипсети ReefShark, ще дадат тласък на амбициите ѝ на пазара на телекомуникационно оборудване.

Финландската компания заяви, че новите продукти ще увеличат скоростите, капацитета и възможностите за свързване на 5G мрежите, позволявайки на операторите да предоставят подобрена мобилна широколентова връзка и изцяло нови услуги за потребителите и бизнеса.

Тези предимства, както се казва, могат да бъдат постигнати, като същевременно се намалят общите разходи за изграждане на мрежите (TCO), намалява потреблението на енергия и се опростява управлението и внедряването на сложни мрежови среди.

Massive MIMO е технология за многопотребителски MIMO (множество входове с множество изходи), която може да осигури еднакво добро обслужване на безжичните комуникации в среда с висока мобилност. Това е основна технология за 5G стандарта поради способността му да увеличава рентабилно капацитета.

Новите захранвани от ReefShark Massive MIMO антени могат да се справят с множество честотни изисквания и капацитети на мрежата, докато моделът ‘32TRX’ тежи само 17 кг. Това означава, че може да бъде по-лесно внедрен на съществуващи мрежови възли, където физическият капацитет е силно ограничен.

Възможностите за изкуствен интелект на ReefShark означават, че в бъдеще Massive MIMO ще бъде подобрена чрез организация на честотните ленти, енергоспестяване, усъвършенствано управление на трафика, усъвършенствано планиране на пакети и откриване на смущения в мрежата, с цел незабавно сигнализиране и отстраняване на проблеми. Накратко, клиентите на Nokia ще се възползват от по-ефективни мрежи, които могат да отговорят на потребностите на клиентите. Proof of Concepts ще бъде внедрен по-късно тази година.

И накрая, Nokia надгради своя Single RAN софтуер, за да включи 5G. Единичният RAN софтуер позволява на една базова станция да работи с множество стандарти (2G, 3G, 4G и 5G), позволявайки на операторите да обединят ресурси за повишаване на ефективността. Всички нови иновации на Nokia са готови за Open RAN.

„Нашето ново поколение продукти, поддържани от ReefShark, AirScale и продукти с основна лента, са доказателство за успешната трансформация на нашия бизнес и способността да доставяме водещи на пазара продукти на нашите глобални клиенти“, каза Томи Уито, президент на мобилните мрежи, Nokia.

Новото портфолио на Nokia дава възможност на доставчиците на комуникационни услуги да предлагат както на крайни клиенти, така и на корпоративни клиенти авангардни 5G решения с първокласни скорости, капацитет и свързаност, подкрепени от безпроблемно, просто и ефективно внедряване на „plug-in“.

„Нашите нови продукти на AirScale са готови за O-RAN. Те консумират по-малко енергия и подчертават нашата ангажираност с изменението на климата. Радваме се да видим как нашите клиенти внедряват тези продукти и да видим преобразуващото въздействие на 5G технологията. „, коментират в изявлението си от Nokia.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини