fbpx
10 C
София

Nvidia: поглъщането на ARM бе предложено от SoftBank

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Според изявлението на Nvidia и ARM, публикувано преди няколко часа в британските медии, поглъщането на ARM от страна на Nvidia е инициирано и предложено от сегашния притежател на ARM – компанията SoftBank.

Въпреки че сега Nvidia полага огромни усилия, за да убеди британските регулатори и всички медии в целесъобразността от поглъщането на ARM за $40 милиарда, сега бе публикувана информация, че инициатор на всичко това е била компанията SoftBank. Това се потвърди от публикувания доклад не къде да е, а в сайта на британското правителство. В доклада се казва още, че Nvidia е категоричен поддръжник на екосистемата x86 и разработва различни цифрови платформи за персонални компютри и дата центрове именно за тази архитектура.

Едно от основните опасения на полупроводниковата индустрия е, че обединяването на Nvidia и ARM може сериозно да подкопае позициите на технологичните гиганти, включително Intel и AMD. Самата Nvidia е на друго мнение и счита, че една алтернативна екосистема ще увеличи търсенето на продукцията на Nvidia и едновременно с това ще накара x86 гигантите да правят повече иновации и да разширяват спектъра от предлаганите приложения.

Nvidia подчертава, че предлаганото от редица структури и организации самостоятелно излизане на ARM на IPO едва ли ще бъде успешно. Най-вероятно е тази компания да не успее да привлече необходимите за нейното развитие финансови ресурси. Но едно сливане на Nvidia и ARM дава възможност на тази компания да увеличи инвестициите в разработването на нови продукти.

Nvidia допълва, че потенциалът на ARM не е чак толкова силен, колкото се струва на някои. Ако британската компания имаше голям контрол върху пазара, както считат някои аналитици, то тя редовно би съобщавала за фантастичен ръст на доходите и за огромни печалби.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини