През последните няколко години OnePlus затвърди позицията си в Индия като първокласен и много търсен производител на смартфони. Откакто видяхме представянето на OnePlus 3, компанията си създаде солидна база от верни фенове в страната и започна да им предлага един след друг невероятни телефони. Компанията също така въведе няколко специфични за Индия функции в собствената си операционна система базирана на Android, Oxygen OS, за да повиши допълнително атрактивността си в очите на индийските фенове и дори показа работа по офлайн присъствието си в страната, като си партнира с големи търговски вериги като Reliance Digital и стартира собствена линия магазини в страна под името OnePlus Experience. Наскоро компанията дори предложи 1 година безплатна удължена гаранция на територията на Индия, за да подслади още повече покупката.

Сега компанията изглежда планира да засили още повече офлайн присъствието си в страната с отварянето на физически магазини.

Според неотдавнашен доклад на Business Insider, OnePlus си партнира със SRK Group за откриването на 100 нови магазина OnePlus Experience в 50 индийски града. В изявление относно партньорството, ръководителят на отдела за обща и модерна търговия на OnePlus в Индия Сиддхарт Дешмух каза:

„Тъй като Индия продължава да е един от най-важните пазари за нас, ние се стремим да си партнира с най-добрите участници на пазара, които споделят близка до нашата футуристична визия за продажбите на смартфони и развитието на тази индустрия в страната. Мумвай продължава да бъде изключително важен град за процъфтяващата общност на OnePlus по света. Ето защо, ние сме развълнувани да си партнираме със SRK Group в усилията да осигурим най-доброто от нашите първокласни устройства и да засилим офлайн продажбите и присъствието ни в Индия.“

Физически магазини на прага на 2020?

Това ново партньорство със SRK Group съответства на стратегията за засиления фокус на компанията върху разширяването на офлайн продажбите и превръщането на физическите магазини като едно силно перо от общите продажби, реално функциониращо и значимо за компанията. Благодарение на партньорството, клиентите вече ще могат да закупуват устройствата на OnePlus в няколко магазина на дребно в Мумбай, където SRK Group е известен дистрибутор от десетилетия. Що се отнася до магазините на OnePlus Experience, компанията има за цел да отвори 100 нови магазина до края на следващата година със специален акцент върху развиващите се средно големи градове, а не само в най-големите и населени точки на страната. Към настоящият момент OnePlus присъства в над 2000 физически магазина, в това число и партньорските мрежи в цялата страна.

От компанията заявяват, че планират специални отстъпки и оферти по празници и други поводи за определени физически магазини в страната, които няма да бъдат налични никъде другаде – дори в онлайн магазина на компанията. Интересна маркетингова стратегия от OnePlus.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари