6.8 C
София

Oracle мести производствените си линии от Мексико в САЩ

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Oracle мести производството на сървъри от Мексико в щата Орегон на САЩ. Планира се да бъдат преместени 130 работни места от Мексико в Хилсбъроу, Орегон, където корпорацията вече има завод, в който работят 300 висококвалифицирани специалисти. Тези работни места ще бъдат запазени, съобщава губернаторът на щата Джон Китцхабер (John Kitzhaber).

Решението на Oracle отразява нова тенденция сред американските високо технологични компании: представителите на крупната компютърна индустрия постепенно връщат производството си в родината. Така например, Apple заяви, че отново ще започне производството на Mac в САЩ, а Intel строи в Орегон завод за производство на чипове с 14 nm технология.

Една от основните причини Oracle да премести производствените си линии е безпрецедентния кредит от $750 000, който щатът Oregon отпуска на Oracle от стратегическия си резервен фонд. Освен това, по програмата за разширяване на бизнеса в щата, корпорацията получи още $649 000. Като гаранция за отпуснатите кредити Oracle съхранява сегашните работни места и разкрива нови.

Заводът в Хилсбъроу стана собственост на Oracle през 2010 година, когато компанията закупи Sun Microsystems. В завода се произвежда компютърна техника от сериите Exalogic, Exadata, Sparc SuperCluster, Big Data Appliance и ZFS Backup Appliance.

Президентът на САЩ Барак Обама в State of The Union е заявил, че Америка трябва да стане „…магнит за нови работни места“. „…във времена, когато разкриването на ново производство в държави като Китай става все по-трудно, Америка повишава своята конкурентоспособност и продуктивност“ е заявил американският президент в Северна Каролина.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини