fbpx
2.2 C
София

Oracle премества своя централен офис от Калифорния в Тексас

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Oracle отдавна замисляше да се махне от Силициевата долина, а разразилата се пандемия от новия коронавирус само доказа, че географското местонахождение на служителите в съвременния свят не играе особено важна роля. Основаната през 1977 година корпорация Oracle обяви, че премества централния си офис от Калифорния в Тексас.

Агенция Bloomberg публикува официалния документ за преместването на компанията, получен от регулаторните органи на САЩ. За Oracle това не е първото в историята преместване. При своето основаване през 1977 година тя се базираше в Санта Клара, но през 1989 година се прехвърли в Редуд Сити. Сега Oracle напуска този щат.

Част от персонала може да остане в Калифорния, понеже Oracle ще остави неголям филиал в този щат. На служителите се предлагат нови условия, в рамките на които могат да работят отдалечено и да посещават офиса само когато се налага. Към месец май тази година щатът на компанията достигна 135 хиляди души. Кампусът в Остин, който е административният център на Тексас, бе изграден от Oracle още през 2018 година. Той предлага жилища за 10 хиляди души, което означава че компанията предварително се е подготвила за този преход.

Към днешен ден компаниите от технологичния сектор предпочитат други региони на САЩ, където да изграждат своите централни офиси. Основната причина са твърде високите данъци и скъпата недвижима собственост в Калифорния. Наскоро Илън Мъск заедно с всичките си активи също се премести от Калифорния в Тексас, корпорацията HPE съобщи, че се премества в от Сан Хосе в Тексас, а Palantir Technologies мигрира от Пало Алто в Денвър, Колорадо.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини