Създадена през 2013, видеоплатформата Patreon обмисля да премине към следващия етап в развитието си и изпълнителният директор на сайта е убеден в успеха на идеите си.

В последните години YouTube се превърна във враждебно място за много от дългогодишните издатели на съдържание и творци в сайта. Промени в алгоритмите, промени по политически, конюнктурни и какви ли не причини, страйкове и банове за това и онова, демонетизиране на канали понякога без логична причина. Всичко това отблъсква много от тези издатели на съдържание, които започват да търсят алтернативи на видеплатформата на Google. Може ли Patreon да се превърне в реална алтернатива на сайта? Макар и да издава много за бъдещите планове пред The Verge, изпълнителният директор на Patreon Джак Конте заявява намерението да направи от сайта пълностойно видеохостинг решение, като стартира и подкаст (в YouTube, който ще разглежда творческата икономика).

„Ние вече подкрепяме подкасти, а сега вече ще сме дом и на видео. Изграждаме един видеопродукт. Така че о отношение на това как подхождаме към стратегията си и какво точно изграждаме, то трябва да споделя, че създаваме хоризонтална архитектура за всеки един творец, без да вземаме предвид начина, по който представят продукта си или формата на качване, така че да могат да изградят бизнес около своята дейност“, разказва Конте пред The Verge.

Изглежда, че подкастът на Конте макар и насочен към издатели на съдържание, няма да е дело на творците, а по-скоро с участието на хора, запознати с техническата страна на въпроса и хора, които стоят зад подобни платформи, като създателят на Reddit Алексис Оханиан и основателят и управляващ директор на Atelier Ли Джин. Самият Конте споделя, че желае Patreon да се нареди до подобни платформи. „Искаме да привлечем най-страхотните, устремени към бъдещето, любопитни за света хора. Искаме те да чуят какво мислим за света, да чуят нашата визия и какво се опитваме да изградим, в какво вярваме и кои сме“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари