fbpx
-2.1 C
София

Rapidshare въвеждат нов филтър за пиратско съдържание

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Сайтът за споделя на файлове – Rapidshare – обявиха, че въвеждат нов филтър за засичане и отстраняване на пиратско съдържание от базата си данни. Новината се разнесе преди няколко дни, след като стана ясно,че съдебната влас в Германия проведе щателна проверка на начина на работа, към който се придържа страницата. Германският регионален съд разпореди Rapidshare да интегрира нова стратегия под формата на филтър във връзка с борбата срещу разпространението на пиратски файлове. Според подадената информация от германските медии сайтът за споделяне не се е справял никак добре със задачата си да защитава авторските права и сигнали за редица подобни нарушения са били подавани от по-низшестоящи съдилища още миналата година.

Разбира се, информационните портали поднасят новината за въвеждането на новия филтър за пиратско съдържание в Rapidshare в тясна връзка с наскоро прекратения да действа MegaUpload. След закриването на всеизвестния и може би един от най-големите сайтове за споделяне на файлове, други подобни страници последваха съдбата му. Rapidshare обаче се разминаха с най-тежкото наказание, а именно принудителното спиране на неговата дейност, защото германските съдилища все пак откриват и нещо положително в работата му. Оказа се, че съдебната власт в Германия одобрява бизнес плана на Rapidshare, според който потребителите биват възнаграждавани за споделеното от тях съдържание в зависимост от популярността и рейтинга на въпросния качен файл.

След като въведат новия филтър за пиратско съдържание, Rapidshare ще оставят в ръцете на своите администратори проверката на всеки отделен качен файл. Ако той се окаже пиратски и нарушава авторско право, файлът ще бъде отстраняван от базата данни на сайта още преди да е станал достъпен за аудиторията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини