fbpx
4.7 C
София

Samsung лансира гениална идея, която може да спаси много човешки животи на пътищата

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Според статистиките, почти 80% от катастрофите по пътищата се дължат на неправилно изпреварване. Понякога се случва да шофираме зад огромен товарен автомобил, който закрива голяма част от пътното платно и поради лоша видимост, трудно може да бъде изпреварен.

 

Аржентинският отдел на Samsung предложи съвсем просто и очевидно решение – в предната част на товарните автомобили се поставят уеб-камери, а отзад се инсталират няколко монитора, които се използват като голям общ екран. Автомобилите, които се движат зад подобни „прозрачни“ товарни машини имат чудесна видимост могат съвсем безопасно да преценят, кога може да се изпреварва и кога не.

Идеята не е лоша, но по всичко личи, че това е реклама. Мнозина отбелязаха, че засега няма монитори, които да издържат на непрекъснатите вибрации, удари, смени на температурата и други неблагоприятни въздействия. Цената на тези екрани едва ли ще бъде малка и едва ли много компании ще се решат да използват тази идея в своите товарни автомобили.

 

По-удачно и по-евтино изглежда транслирането на изображение в реално време от предните камери на товарните автомобили, което може по безжичен път да се приема от мобилните устройства на изпреварващите автомобили. Върху създаването на подобна система работят TDK, Samsung и Toshiba.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
1Force1
1Force1
6 години

Не е удачно решение. Няма да се аргументирам. Който иска, да се помъчи да се сети за причините.

Пламен Йорданов
Пламен Йорданов
6 години

Да – за сега е само реклама – но (при бъдещето развитие на технологиите) това е доста добро предложение!
Мисля, че модифициран проектор ще свърши добра работа – при сенчести местности.

Нови ревюта

Подобни новини