fbpx
18.8 C
София

Samsung се опитва да деблокира продажбите на Galaxy Tab в Австралия

Най-четени

Адвокатите на южнокорейската компания Samsung Electronics стартираха процедура по обжалване на решението за забрана на продажбите на таблета Samsung Galaxy Tab 10.1 в Австралия. В изявление на концерна се казва, че предишното решение, според Samsung, е погрешно, защото съдията тълкува неправилно закона. В апелационния си иск корейският производител твърди също, че предишното решение „на федералния съдия Анабел Бенет нанася вреда на австралийския пазар и не взема под внимание ужасните последствия от блокирането на продажбите на Galaxy Tab“.

В средата на месец октомври съдия Анабел Бенет произнесе решение, според което продуктът на Samsung не може да бъде продаван в Австралия, тъй като използва редица технологии, правата върху които са собственост на Apple. От самата Apple твърдят, че корейската компания без разрешение е използвала в Galaxy Tab 10.1 някои технологии, прилагани досега изключително в iPad. „Разочаровани сме от това решение и ще търсим законови средства за възможно по-нататъшно развитие на ситуацията… Ние ще продължим да отстояваме правата си върху интелектуалната собственост по отношение на онези, които нарушават патенти на Samsung и безплатно използват наши технологии“, се казва в изявление на южнокорейската компания.

Ще припомним, че тези съдебни спорове са част от широкомащабна международна битка, водена и в Европа и САЩ. Решението, произнесено в Австралия, повтаря постановлението на германски съд отпреди няколко седмици. Освен това, Apple и Samsung възнамеряват да започнат съдебни спорове и регионите на нови азиатски пазари, в частност в Япония и Южна Корея.

Според оценки, съдържащи се в юнския отчет на банката Credit Suisse, компанията Apple е продала в Австралия около 500 000 броя iPad. Сега адвокатите на Samsung твърдят неофициално, че след двете забрани на австралийските съдебни инстанции перспективи за търговски успех на Galaxy Tab на местния пазар на практика почти липсват. От друга страна, Samsung все още продава доста успешно в Австралия смартфоните от семейството Galaxy.

Преди две седмици от Samsung обявиха, че са модифицирали софтуера на смартфоните Galaxy, така че той да не бъде повече предмет на забраната за продажби в Холандия, където съдът счете, че смартфоните на Samsung също нарушават патенти на Apple. Обновените версии на смартфона ще се появят на пазара в страната още през този месец. От Samsung заявиха, че в случай на необходимост подобен подход ще бъде използван и на други пазари.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини