9.7 C
София

Samsung ще инвестира $ 3.9 млрд. в завод за производство на процесори за Apple

Най-четени

Южнокорейският производител Samsung най-накрая приключи преговорите с американското правителство за разширяване на производството си в Остин, щата Тексас. В завода си в САЩ компанията в момента произвежда чипове за мобилни електронни устройства. Плановете за разширяване на предприятието станаха известни преди почти половин година.

Сега бяха постигнати окончателните договорености по тях и Samsung ще инвестира още $ 3,9 млрд. в производствени мощности. Увеличаването на капацитета на завода и обучението на служителите ще отнемат около половин година. Производителят на електроника не планира да увеличава съществуващия в момента щат, но за времето, докато се извършват дейностите по самото разширяване, ще бъдат наети около две хиляди временни работници.

Заводът на Samsung в Остин

Според някои данни мощностите на завода в Остин се използват за производство на процесори от серията А, вграждани в таблетите и смартфоните на Apple. Очаква се близо четирите милиарда долара да бъдат използвани за увеличаване на производството на тези чипове, тъй като Apple досега нееднократно е сочила като причина за забавянето на доставките на гореспоменатите устройства именно дефицита на чипове за тях.

В допълнение, неотдавна компанията от Купертино получи одобрение за строителството на нов кампус също в Остин, Тексас. В изграждането му ще бъдат вложени около 304 милиона долара.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини