fbpx
0.8 C
София

StarDust: В App Store „мъртви“ са 65% от приложенията, в Google Play – 41%

Най-четени

Публикувайки постиженията на своите онлайн-магазини, компаниите Apple, Google и Microsoft често акцентират върху броя на приложенията, налични в тях. Съгласно ново изследване на компанията StarDust обаче се оказало, че над 50% от общото количество програми в App Store, Google Play и Windows Phone Store са „мъртви“.

„Мъртви“ Stardust нарича приложения, за които не са публикувани актуализации и за които са оставени по-малко от 10 отзива от потребители. По данни на изследователите, процентът на такива програми в магазина на Apple е 65%, а в този на Microsoft – 69 процента. Малко по-добре изглежда ситуацията в Google Play – „само“ 41% от програмите в него са изоставени.


Сред останалите интересни цифри по отношение на онлайн магазините за приложения за трите операционни системи може да се отбележи средният брой на публикуваните на ден приложения: 928, 1107 и 286 съответно за App Store, Google Play и Windows Store. При това броят на ежедневно актуализираните програми за същите магазини е 806, 2341 и 179. Средната цена на приложенията в App Store е 3,49 евро, в Google Play – 1,73 евро, а във Windows Phone Store – малко повече от 2,03 евро.

Stardust отбелязва, че средно приложенията за iOS получават 80% от отзивите за тях през първите 18 дни след публикуването им, а програмите за Android и Windows Phone – съответно за 16 и 13 дни. Освен това, софтуерът в Google Play получава най-много обновления в сравнение с останалите магазини – средно 6.

В магазина, предлагащ софтуер за устройства под управлението на Windows Phone, делът на платените приложения е само 13%, в магазина на Google – 32%, а в този на Apple този показател достига 50 на сто.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини