Tesla закупува частната компания Perbix, която снабдяваше компанията с автомобилни части и модули през последните 3 години. Илън Мъск възнамерява да отстрани всички пропуски в производството, които пречат на Tesla да постигне основната си цел – 5000 електромобила Model 3 на седмица.

Perbix е част от големия план на Мъск за създаването на „машина, която сглобява машини“. Засега Tesla не успява изцяло да автоматизира производството и това бе причината миналия месец да изгуби $650 милиона.

Ставайки отдел на Tesla, Perbix ще може да осигурява повече части за електромобилите. Не се съобщава каква е сумата на сделката, но бившия ръководител на Perbix Джеймс Дъдли вече е получил своя дял в акции на Tesla с цена $10 милиона.

Мениджърите на Tesla съставиха списък с проблемните места в производството, преодоляването на които мигновено ще увеличи производството на електромобили от стотици на хиляди седмично. Според Мъск, това ще стане наведнъж, а не постепенно.

Основният проблем е производството на акумулаторните батерии за Model 3, което се осъществява в Gigafactory 1 в Невада. Работата е много фина и засега се използва ръчен труд. Този сектор забавя производството с 50%.

Нещата се усложниха с напускането на компанията, създаваща софтуер за автоматизацията на поточната линия. Наложи се кодът да се пренапише отново. Автоматизацията е жизнено необходима на Мъск, понеже Tesla Model 3 е позициониран като първият масово произвеждан електромобил в света с достъпна цена.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари