fbpx
10 C
София

Tinder въвежда нови методи за засичане на измамни профили и насилници

Най-четени

Компанията, която притежава и управлява международната платформа за запознанства Tinder, Match, официално съобщи, че въвежда нови методи за проверка на самоличността и миналото на потребителите в системата за запознанства. Tinder ще бъде първата услуга за запознанства, която ще въведе интеграция с Garbo – нестопанска организация, основана от жени, която има основна дейност по проверка на историята на потребителите, която ще бъде интегрирана директно в платформата по-късно тази година. Възможностите за проверка на историята на потребителите ще бъдат тествани в Tinder през следващите няколко месеца, като системата ще бъде добавена към други приложения за запознанства в САЩ след това.

Garbo събира публични записи и доклади от случаи на насилие и злоупотреби, като ограничителни заповеди, тормоз, арести и присъди – но организацията с нестопанска цел работи и по програми за повишаване на расовата справедливост и половото равенство и справедливост, поради „неравенството в опита на цветнокожите престъпници в правната система в сравнение в белите“. В резултат на това Garbo изключва от своите проверки всякакви арести, извършени във връзка с притежание на наркотици или нарушаване на митническите закони, тъй като те непропорционално силно засягат маргинализираните социални групи.

„Преди жените, които създадоха Garbo да представят платформата си на широката общественост, престъпниците, които в миналото са извършвали физическо, сексуално или друго насилие, имаха възможност напълно необезпокоявани да се регистрират в платформите за запознанства и да намират нови жертви, дори понякога да не планират следващите потенциални партньори, с които ще се запознаят, да бъдат техни потенциални жертви, а данните за това бяха скрити зад скъпоструващи и трудни за намиране публични записи и доклади за обвиненията срещу тях“, каза изпълнителният директор на Garbo Катрин Космидес. Match и Garbo помагат за премахването на тези бариери за достъп до обществената информация и безопасността чрез технологии, казва Трейси Брийдън, ръководител на отдел „Безопасност и социално застъпничество“ на Match.

Все още няма информация за това как ще работи услугата в приложението и дали потребителите ще бъдат таксувани по някакъв начин за нейното използване, което е важен въпрос, особено след последните промени в ценовите политики на Tinder, която стана значително по-достъпна.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини