Viber пусна анкети в груповите чатове

0
2109
Polls (Анкети) са най-новата функционалност на Viber, която допълва начина, по който участниците комуникират в групов чат или Community, като им дава възможност за по-бързо и лесно споделяне на мнения по определени теми.

Polls извеждат резултатите в реално време, като позволяват на потребителите да се ориентират по-лесно какво е мнението на всеки участник в разговора, без излишно лутане в потока от изпратени съобщения и коментари в чат историята.

Феновете на груповите чатове, както и Communities админите вече могат лесно да създадат анкета, натискайки Poll иконката в чат менюто, видима след последната актуализация на Viber. Следващата стъпка е да въведат въпрос и до 10 опции за отговор, между които потребителите да избират. Всеки в чата може да гласува с натискане на бутона «сърце» отдясно на отговора. Резултатите стават ясни на момента и се променят веднага след като някой гласува.

Потребителите в групов чат могат да виждат кой за какво е гласувал, докато тези в Community нямат такава възможност, защото гласовете там са анонимни.

Polls могат да се използват както за забавление, така и за решаване на спор, за избор на подарък за приятел, в кой бар да се събере компанията за вечерта и др. Вариантите са безкрайни и в зависимост от целта на групата или на Community-то. Добавянето на анкета в разговора е отличен начин за ангажиране на аудиторията – всеки има свободата да избира бързо и лесно, само с едно натискане.

Viber обяви новата функционалност първо в официалните Communities по държави в ЦИЕ и даде на последователите възможност да тестват как работи на практика, като гласуват какво искат да виждат по-често в приложението през 2019. Анкетите генерираха изключително добри резултати и позволиха на компанията да събере ценна обратна връзка от потребителите, за да отговори по-добре на нуждите и очакванията им. Безплатните стикер пакети по пазари се оказват най-предпочитан продукт на Viber за региона на ЦИЕ, последвани от желанието на потребителите да  разбират за нови функционалности и инструменти в приложението. Проучването на Viber показа още, че потребителите са заинтригувани да се включват по-активно и в Communities, където да срещат нови и интересни хора според определени интереси


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари