4 C
София

Visual Studio вече може да търси програмен код в Интернет

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Благодарение на сайтове като Stack Overflow, CSharp411 и много други подобни на тях е възможна значителна икономия на време при разработване на софтуерни проекти и сложни програми. Идеята е да не се открива наново „топлата вода“ и съвсем от началото да се измисля и пренаписва това, което някой вече е написал. Търсенето на подходящи фрагменти код в глобалната Мрежа е по принцип рутинна работа за всеки програмист.

Специалистите от изследователския отдел Microsoft Research са издигнали търсенето на програмен код на ново, по-високо ниво. Те предлагат безплатното допълнение Bing Code Search за платената среда за програмиране Visual Studio, който позволява търсенето на подходящ код, без да се излиза от IDE средата. Засега се поддържа само програмният език C#, а по-късно ще бъдат добавени и други езици за програмиране.

За търсачката Bing са индексирани фрагментите код от Stack Overflow, MSDN, Dotnetperls, CSharp411 и още няколко сайта, като фрагментите в индекса периодично се проверяват за актуалност. Най-интересната особеност на тази технология е това, че  Visual Studio не просто търси подходящия код директно от работния прозорец, а и променя самия фрагмент в съответствие с вашите променливи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини