Продължава анализът на секретните документи, публикувани вчера от WikiLeaks. Страхотно внимание привлече презентацията на Хоашин Корет, директор на специализираната група Coseing, показваща най-различни уязвимости в антивирусния софтуер на Kaspersky Lab. В края на презентацията е добавена инструкция, показваща как най-лесно може да се заобиколи защитата на тези антивируси.

Корето завява, че хакването на антивирусните програми на Kaspersky Lab не е особено трудно и по този начин наля масло в огъня. Според данните в тази инструкция, специално предназначена за отдела по кибербезопасност на ЦРУ, Kaspersky Lab не е оправила редица бъгове в своите антивирусни програми. Тези бъгове са открити преди време и в уеб-пространството е публикувана информация за тях.

Според WikiLeaks, ЦРУ използва уязвимостите в антивирусите, като за тази цел има специални програми, пробиващи защитите на личните компютри и мобилните устройства, за да получат достъп до информацията в тях.

WikiLeaks публикува въпросната презентация на 7-ми март. Kaspersky Lab съобщи, че започва внимателното изучаване на данните в нея, за да провери, дали наистина в предлаганите от Лабораторията антивирусни програми съществуват посочените уязвимости.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Savior
Savior
4 години

Имало ли е пробив в сървърите на ЦРУ, поради изтичането на цялата тази информация в Wikileaks ?

pix3l
pix3l
Отговор на  Savior
4 години

Най-вероятно някой педал, като Сноудън ги изнася. Не вярвам сървърите със секретни данни на CIA да са вързани с интернет… ;D

teala
teala
4 години

Всяко чудо за 3 дни.
От уре пак същото.