fbpx
-0.3 C
София

YouTube се фокусира към привличането на телевизионната аудитория

Най-четени

Един от най-непревземаемите бастиони на традиционните медии е класическата телевизия. Тя все още успява да устои на атаките на базираните в интернет услуги, запазва рекламните си пазари и държи стабилен процент от вниманието на аудиторията. Същото не може да се каже за радиото, вестниците и списанията, които през последните години загубиха голяма част от популярността си и, респективно, парите на рекламодателите.

Най-популярният видеопортал YouTube реши да посегне пряко на аудиторията, която в момента има телевизията. Сайтът съвсем скоро ще пусне своите специални канали, предлагащи висококачествено видеосъдържание, което ще бъде излъчвано по предварително определен график. Каналите ще са специализирани и ще се занимават със спорт, мода и други популярни теми. В момента Google изчиства последните подробности около новите YouTube канали и те ще стартират още в началото на следващата година, информира Tech Spot, цитирайки публикация във вестник Wall Street Journal.

Още през пролетта Google обяви, че заделя солидната сума от 100 милиона долара за създаването на продукция, с която ще бъдат захранени специалните канали в YouTube. Клиповете ще бъдат изработени професионално и ще са ексклузивни за видеопортала. Това означава, че ще бъдат достъпни само там. Точният брой на каналите все още не е ясен, но със сигурност те ще бъдат повече от десет. Ежеседмично във всеки от тях ще се излъчва по около 10 часа оригинална продукция.

Източници на Wall Street Journal, които са близки до информационния гигант Google, са потвърдили, че целта на новите канали ще бъде да се конкурира директно класическата телевизия. Планът е да се имитира телевизионното излъчване чрез поточно пускане на професионалните клипове под формата на програма, която е достъпна само в точно определени часове.

На този етап не се знае дали специалните канали на YouTube ще бъдат безплатни за потребителите или достъпът до тях ще бъде възможен само след заплащането на абонаментна такса. Поне в началото обаче, те със сигурност ще бъдат достъпни за всички.

Google беше един от конкурентите, които през август наддаваха за Hulu – компания, която се занимава с предлагането на новаторски телевизионни услуги. Ако представителите на Google бяха успели да сложат ръце върху Hulu и да интегрират услугите в YouTube сега ситуацията щеше да е много по-интересна. По това време се говореше за суми, вариращи от 500 милиона до 2 милиарда долара.

Началото на 2012 година ще бъде интересно и тогава популярните телевизионни канали вероятно ще се сдобият с най-сериозния конкурент, който са срещали досега.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини