Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със снимки в WordPress 2.7

Featured Replies

Здравейте.

На Word Press 2.7 инсталирах NexGen Gallery 1.1.0 . До тук - добре. Но срещам следния проблем - след качване на снимките техните умалени копия не излизат на екрана. След човъркане из настройките смятам, че това се дължи на някакъв лимит, който ми е наложен от хостинг - компанията / най - вероятно /. Правилно ли разсъждавам, при положение, че изходната информация е следната :

20f.png

Допълнение : инсталирах същата версия на WP и галерията на локалния сървър, който е на домашната ми машина. Там такъв проблем няма.

Дал ли си достъп за записване/четене от директорията, в която се намират "картинките"?

• Автор
Дал ли си достъп за записване/четене от директорията, в която се намират "картинките"?

Достъп има. И права има. Но мен ме съмнява, че надхвърлям 8 МВ лимит и затова ... В момента търся в кой файл е зададен и ще се пробва да го променя. По принцип би трябвало да е в php.ini .

Достъп има. И права има. Но мен ме съмнява, че надхвърлям 8 МВ лимит и затова ... В момента търся в кой файл е зададен и ще се пробва да го променя. По принцип би трябвало да е в php.ini .

Ако си на платен хостинг план, не би трябвало да има ограничение, но щом говориш за php.ini, значи имаш достъп до сървъра, което ме води на мисълта, че го хостваш от твоя машина или поне ти си правил настройките на сървъра... мисля, че повечето си слагат лимит 8 или 10мб, но и от лимита да е, какво ти пречи просто да пробваш с по-малък файл?

• Автор

Хостинг планът е платен . Но имам достъп до php.ini . Но там има указано само едно ограничение за лимит на оделен файл 8 МВ. Но въпреки това правя проба с една снимка и пак не естава. Поради някаква причина снимките вече се качват, но не се генерират умалените им изображения. Вече нямам никаква идея. Прочетох сума ти неща в нета и пак не става. А не искам да махам този плъгин, защото би ми вършил чудесна работа. Опитите продължават cool.gif

Свържи се най-добре с твоя хостинг! Проблемът се крие някъде в тяхната конфигурация. Относно настройките, които споменаваш, можеш да се пробваш да ги промениш според твоите нужди чрез добавяне в .htaccess файл на следните редове:

php_value upload_max_filesize 8M

php_value post_max_size 32M

php_value max_input_time 22400

където post_max_size трябва да е винаги по-голяма като стойност от тази, която е зададена за upload_max_filesize

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

• Автор

proletsearch , добавих тези редове в .htaccess файла, но ...

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, [email protected] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Итересното е, че самият .htaccess файл съдържа само това :

# BEGIN WordPress

# END WordPress

Допълнение : имам чувството, че имам проблем с генерирането на умалените изображения. Пълните снимки се качват, но не се генерират тумбс.

Редактирано от 2249 (преглед на промените)

Грешката се появява, понеже не е активен mod_php5. Може да се заобиколи по следния начин:

<IfModule mod_php5.c>

php_value upload_max_filesize 8M

php_value post_max_size 32M

php_value max_input_time 22400

</IfModule>

Но понеже при теб този модул е явно деактивиран, добавянето на това условие на изпълнение само ще предотврати появата на 'Internal Server Error', но не би изпълнило своето предназначение, а именно да завиши тези стойности.

Пробвай да качиш различни размери снимки - малки, големи и.т.н. Също така провери колко от разрешената ти памет заема WordPress с добавените и активни плъгини/модули в момента! Възможно е наистина да е заради начина, по който галерията съхранява тези умалени снимки.

Също така можеш да изтеглиш и ползваш 14 дневната пробна версия на този HTTP дебъгер и да се пробваш да локализираш с негова помощ конкретния проблем.

Пробвай да тестваш плъгина на друг хостинг - проблема може да е във версията на PHP-то на съръвра...

• Автор

proletsearch, благодаря ти, но нещата започнаха да стават много сложни. Ще се пробвам да оправя нещата по по-прост начин.

Hyperion , може би това е нещото, което до сега ми е убягнало. Ще пробвам и ще пиша за резултата.

Допълнение : направих си регистрация в http://www.000webhost.com/ . Направих си база, потребител и на новосъздадена папка качих същата версия на WP и галерията. За съжаление там всичко работи нормално. Направих справка за вериите на PHP и MySql . И на двете места са идентични. Много ме е яд ...

Редактирано от Hyperion (преглед на промените)

пиши на хостинг компанията, помоли ги да те преместят на друг сървър или да направят нещо по въпроса, плащаш си - трябва да си искаш правата

• Автор
пиши на хостинг компанията, помоли ги да те преместят на друг сървър или да направят нещо по въпроса, плащаш си - трябва да си искаш правата

Прав си, но в случая аз лично не съм наясно точно какво искам. Виждам, че някъде софтуерно имам проблем, който не ми дава възможност да извадя умалени копия на качените катинки. И, честно казано, не виждам с какво хост-компанията може дами помогне в случая. В интерес на истината преди няколко дни се свързах с тях, но те ме увериха, че от тяхна страна няма проблем. Освен това ми казаха, че аз разполагам с пълна свобода да си правя настройките. Имам си и php.ini . Т.е. от тяхна страна не са въвеждани никакви ограничения. Но въпреки това нещо ме възпрепятства да напарвя това, което съм решил. Както и да е. Ще бъда благодарен на всякаква помощ от ваша страна. Приемам всякакви идеи.

EDIT : Инсталирах HTTP Debuger . Според него програмата не може да намери новосъздаденото умалено изображение. Проследявам пътя и виждам, че такова съществува. Просто не виждам вече какво да направя ...

Редактирано от 2249 (преглед на промените)

EDIT : Инсталирах HTTP Debuger . Според него програмата не може да намери новосъздаденото умалено изображение. Проследявам пътя и виждам, че такова съществува. Просто не виждам вече какво да направя ...

1.Как проследяваш дали умалените изображения са създадени - през браузъра, като въведеш пълния път до някое от тях или през FTP Client, поглеждайки в директорията, в която тези умалени изображения биват генерирани?

2. Какви права си поставил за директорията, в която се генерират умалените изображения (CHMOD ?)

3. Публикувай точното съобщение, което 'изплюва' HTTP Debuger!

4. Провери дали в конфигурацията на твоя хостинг не е изключена поддръжката за така наречения 'PHP short code syntax' ! Ако е така, то ти трябва да прегледаш изходящите php файлове на галерията и да провериш в какъв стил са писани или да се пробваш да активираш тази опция ..

short_open_tag boolean

Tells whether the short form (<? ?> ) of PHP's open tag should be allowed. If you want to use PHP in combination with XML, you can disable this option in order to use <?xml ?> inline. Otherwise, you can print it with PHP, for example: <?php echo '<?xml version="1.0"'; ?> . Also if disabled, you must use the long form of the PHP open tag (<?php ?> ).

Note: This directive also affects the shorthand <?= , which is identical to <? echo . Use of this shortcut requires short_open_tag to be on.

5. Ползва ли хостингът ти 'Plesk'?

6. Включена ли е опцията за автоматичен ъпгрейд на Wordpress? Ако е така, изключи я и виж дали няма някаква промяна!

• Автор

proletsearch, отговарям по ред на номерата :

1. През NexGen Gallery - изображенията се показват като създадени, но не се появяват като картинка. Ето така :

22Q.png

След това проверявам през FTP клиента : изображението е генерирано там, където трябва. Накрая взимам пълния път на умаленото изображение и го поставям в браузъра - излиза съобщение, че файлът не може да бъде открит.

2. Правата са пълни - 777 .

3. Съобщението е :

GET /trustenik/wp-content/gallery/%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be/sn_00016.jpg HTTP/1.1

Host: www.experta.icnhost.net

User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

Accept: image/png,image/*;q=0.8,*/*;q=0.5

Accept-Language: en-us,en;q=0.5

Accept-Encoding: gzip,deflate

Accept-Charset: windows-1251,utf-8;q=0.7,*;q=0.7

Keep-Alive: 300

Connection: keep-alive

Referer: http://www.experta.icnhost.net/trustenik/wp-admin/admin.php?page=nggallery-manage-gallery&mode=edit&gid=6&_wpnonce=70127a083c

Cookie: wp-settings-1=hidetb%3D1%26editor%3Dtinymce%26m0%3Dc%26m1%3Dc%26m2%3Dc%26m3%3Do%26m4%3Dc%26m5%3Dc%26m6%3Dc%26m7%3Dc%26m8%3Dc%26imgsize%3Dthumbnail; wp-settings-time-1=1233655448; wordpress_logged_in_4dedd36b164c52c9d898498172019233=admin%7C1234898427%7C621149dafbb816690fa7d02d99cca970; wp-settings-1=hidetb%3D1%26editor%3Dtinymce%26m0%3Dc%26m1%3Dc%26m2%3Dc%26m3%3Do%26m4%3Dc%26m5%3Dc%26m6%3Dc%26m7%3Dc%26m8%3Dc; wp-settings-time-1=1231695588

HTTP/1.1 404 Not Found

Date: Fri, 06 Feb 2009 12:47:51 GMT

Server: Apache/1.3.39 (Unix) mod_log_bytes/1.2 mod_auth_passthrough/1.8 FrontPage/5.0.2.2635 DAV/1.0.3 mod_ssl/2.8.30 OpenSSL/0.9.8b

Connection: close

Transfer-Encoding: chunked

Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">

<HTML><HEAD>

<TITLE>404 Not Found</TITLE>

</HEAD><BODY>

<H1>Not Found</H1>

The requested URL /trustenik/wp-content/gallery/фото/sn_00016.jpg was not found on this server.<P>

<P>Additionally, a 404 Not Found

error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

</BODY></HTML>

4. От хостинг - компанията ми отговориха следното : Ако желаете да сложите тази директива, сложете следния ред в php.ini file в директорията в която ви е нужно: short_open_tag = On

5. " Ние не ползваме "Plesk" , а позлваме cPanel, създаден от cPanel Inc. "

6. Опция за автоматичен ъпгрейд на Wordpress не успях да открия в настройките .

Това което виждам на прима виста е следното:

GET /trustenik/wp-content/gallery/%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be/sn_00016.jpg HTTP/1.1

The requested URL /trustenik/wp-content/gallery/фото/sn_00016.jpg was not found on this server.<P>

Означава ли това, че директорията в която се ъплоудват умалените изображения е на кирилица? Ако е така, то те съветвам да преименуваш директорията с наименование на латиница.

• Автор
Означава ли това, че директорията в която се ъплоудват умалените изображения е на кирилица?

Да. Точно това означава.

Направих нова галерия с латински букви и умалениет изображения се появиха. Объркването ми идва от там, че преди няколко дни направих галерия на латиница и картинките не се появяваха. Очевидно докато съм базикал насам - натам съм бутнал нещо, което е оправило нещата.

Нееее, това в никакъв случай не омаловажава вашия труд. За което много ви благодаря.

Един разрешен проблем в повече biggrin.gif Имай си едно на ум с имената на директориите! Дебъгерът е твоя най-добър приятел, когато се опре до подобен род проблеми. Препоръчвал съм и преди, ще препоръчам и сега ползването на Firefox с инсталирани следните разширения:

Web Developer Toolbar

Firebug

Colorzilla

MeasureIt

По-горните са мощни инструменти, с които лесно се разрешават проблеми, подобни на описания от теб или проблеми, отнасящи се до дизайна на твоя сайт.

Апропо дизайн: Firebug Lite е също неотменим инструмент, когато става дума за 'cross browser compatibility'!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.