Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с драйверите на лан картата

Featured Replies

Здравейте, имах вградена лан карта, която изгоря и сложиха нова. Дотук добре, но след като преинсталирах Уиндоус, не ми работи сменената лан карта(не свети). На 99% съм сигурен, че проблема е в драйверите за новата лан карта, тъй като в device manager и в Еверест ми пише само модела на изгорялата лан карта, а модела на новата няма как да го разбера и да сложа драйвери за нея. Пробвах да отворя pc-то и да видя каква е лан картата, но не го пише. Някой ще ми помогне ли моля? Само да добавя, че интернет, разбира се, нямам.

Редактирано от fac0r (преглед на промените)

Здравейте, имах вградена лан карта, която изгоря и сложиха нова. Дотук добре, но след като преинсталирах Уиндоус, не ми работи сменената лан карта(не свети). На 99% съм сигурен, че проблема е в драйверите за новата лан карта, тъй като в device manager и в Еверест ми пише само модела на изгорялата лан карта, а модела на новата няма как да го разбера и да сложа драйвери за нея. Пробвах да отворя pc-то и да видя каква е лан картата, но не го пише. Някой ще ми помогне ли моля? Само да добавя, че интернет, разбира се, нямам.

Именно в Евереста ти пише какъв е модела, но не на обща информация , а на мрежа, PnP/PCI

Тая нова карта да не е нещо и тя повредена - понеже дори да липсват драйвери, в Device Manager-a тая карта трябва да присъства, ако не друго, поне като неинсталиран хардуер - с някоя жълта удивителна. В Everest също трябва да се вижда. Отделно самия Windows трябва да съобщи за открит нов хардуер. Така и така си отварял компютъра - отвори го пак и разгледай тая нова мрежова карта- 100% има един чип по- голям от другите, на който пише нещо - препиши някъде всичките надписи по чипа и ги дай тук. Ползата ще е и това, че при повторното поставяне на картата може да я наместиш по- добре, ако преди това нещо не е била поставена в слота както трябва.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Win 7 ли сложи? На мен след инсталацията ми работеше само интегрираната LAN карта, а тази на PCI не. Свалих един DriverPack Solution 10.0 и там също нямаше подходящи драйвери, но самият Pack имаше опция да търси в интернет и чак тогава намери подходящи драйвери и картата заработи.

• Автор

Win 7 ли сложи? На мен след инсталацията ми работеше само интегрираната LAN карта, а тази на PCI не. Свалих един DriverPack Solution 10.0 и там също нямаше подходящи драйвери, но самият Pack имаше опция да търси в интернет и чак тогава намери подходящи драйвери и картата заработи.

Не, сложих windows XP sp2, а относно картата, не знам кое точно трябва да препиша, специално там, където влиза кабела за интернет не пише нищо. А варианта да намеря драйвери в интернет няма как да стане, защото основния проблем е в това, че нямам интернет. Ако ще помогне тази информация, преди преинсталацията на windows всичко си работеше, долу в таскбара имаше 2 local area connections, едната с червено x-че (предполагам изгорялата) и едната работеща.

Трябва да гледаш - както ти казах - най- големия чип - интегрална схема - обикновено на мрежовите карти е черна квадратна плочка с тънки крачета от всички страни. Прочети върху нея какво пише и го дай тук. Това обаче може да се види при извадена от компютъра мрежова карта. Освен това не написа как стои въпроса с дивайс мениджъра - какви устройства има там и има ли неразпознато. Горе долу такива неща има при правилно разпознати устройства.

Публикувано изображение

• 6 месеца по-късно...

Здравейте, аз също имам проблем със драйверите за LAN картата. Наскоро си смених уиндоуса от 2000 на XP, но тъй като копютарът не е бил мой аз получих само машината без никакви дискове с драйвери за въпросните устройства. Във device manager-а, eternet controllera ми е с жълти въпросчета и пише, че не знае какъв модел е и че няма драйвери. Отворих компютъра и пишеше, че LAN картата ми е на foxconn, но не успях да разбера какъв е модела. Мрежовата карта ми е вградена и из motherboard-а намерих две квадратни плочки с малки крачета от всички страни, но те бяха доста отдалечени от жака в който се включва кабела за интернета. На едното пише: ADI 980 JST 0303 0.3 197939.1, а на другото SST 49LF004A 33-4C-NH 0301019-B. В близост до жака има три чипа. Една правоъгълна плочка с крачета от двете срещулежащи по-големи страни, на нея пише: ICS CJ360290A 0312 952624AF. И две еднакви черни квадратни плочки с големи крачета само от едната стана с един и същ надпис: MSC THAI LX1294SCDD 0306G. Пробвах с няколко програми които търсят драйвери, но те или искаха връзка с интрернет или не показваха моделите на хардуерните усройства. В къщи разполагам с два компютъра, един работещ(от които ви пиша) и един проблемен на които искам да разбера какви драйвери му трябват за LAN картата, да ги изтегля от работещия и да ги инсталирам. Ще съм много благодарен' ако някой може да ми помогне.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.