Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за overclock!

Featured Replies

Опитвам се да овърклокна видео картата си, която е Nvidia Geforce 8600GT 512 MB DDR2 RAM, но нещо не ми се получава. Пробвам се с RivaTuner и там съм гледал в интернет 2 различни начина за овърклок, но нещо и двата не ми се получават. Единият от начините е както е обеснено в една от важните теми в раздела, там кадето се слагат отметки на битовете. На мен попринцип са ми сложени отметки на bit00 и bit01 и след като сложих отметка на bit02 нищо не се получи (поне според rivatuner-а, като гледам с hardware monitoring)дори и температурата не се вдигна, а с ати тоола следях за артифакти и нямаше. След това махнах отметката от bit02 и я сложих на bit03. след като рестартирах от нормална температура 61 градуса, температурата се вдигна на 81, но пак нямаше атрифакти и в hardware monitoring пак си показваше сащите стоиности, който попринцип са: Core Clock\ROP domain- 594 Mhz, Core Clock\shader domain- 1296 Mhz и Memory clock 399.60. А другия начин, който гледах е с местене на плъзгачите, но не мога да отключа, за да ги места. Всеки път ми иска рестарт и не се откючват, освен ако не натисна use alternate startup daemon. Забравих да спомена, че съм на Win 7 x64 и ати тоол всъщо не ми отключва плъзгачине (не знам дали е заради това, но проверката за артифакти си върви). Ако можете да дадете някакви съвети как да я овърклока ще съм ви много благодарен (знам, че картата няма да се овърклокне много, но и малко пак е добре докато купа нова).

И да я клокнеш, разлика няма да oсетиш... картата е прекалено слаба. А за самия клок просто слагаш отметка на Enable Driver Hardware Overclocking, пита те нещо даваш Detect Now, дигаш честотите и даваш отметка на Apply Overclocking as windows startup и готово...

Ето пример с моята 9600GT.

sadasdasduu.png

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

Аз този shader clock го нямам само 1вия и 3тия. Защо така ?

Защото ти е стара картата и не може да се пипа честотата на шейдърите.

• Автор

Аха ясно. А с коя програма да тествам видео картата за артефакти? С Ати тоол ли? И кога да тествам нали там места плъзгачите с по 5-10 Мхз и натискам apply и тогава ли да тествам или ефекта от оверклока е чак след рестартиране?

Аз си тествам със тежки игри (DiRT2, GTA IV) но ти тествай със FurMark. Хем ще ти отчита и температурите. Дигаш със 10Mhz ядро, и 5MHz памет, тестваш с FurMark 10 минути, ако няма проблем, пак дигаш пак тестваш и така.

• Автор

Ок сега ще намеря програмката и ако нещо не мога да направя ще пиша тук, а ако се справя и я дигна колкото мога пак ще се похвала . А горе доло след каква температура да спра да дигам Мхз ако още няма артефакти?

П.С: Значи сега свалих програмата и дигам както ми каза, после рестарт, тест, дигам, рестарт, тест и така до колкото стане. Така ли ?

Редактирано от imax (преглед на промените)

Ок сега ще намеря програмката и ако нещо не мога да направя ще пиша тук, а ако се справя и я дигна колкото мога пак ще се похвала . А горе доло след каква температура да спра да дигам Мхз ако още няма артефакти?

П.С: Значи сега свалих програмата и дигам както ми каза, после рестарт, тест, дигам, рестарт, тест и така до колкото стане. Така ли ?

рестарт не трябва. Просто дигаш тестваш пак дигаш и така. Като намериш точната честота даваш отметка Apply overclock as startup (май така беше) и си готов.

Добре е за FurMarka да пуснеш температурен тест. Така натоварва картата до максимум.

• Автор

виж на снимката дигна 92 градуса и вървеше с 7-8 ФПС. Това нормално ли е? След това натиснах space, за да видя как ще се понижи температурата. И мисля, че или тези градуси не са реални или нещо моя комп не е наред. Той е в една дупка в бюрото и може би затова скоро ще мисля да го изкарам от там.

самия тест лагва, с цел да товари картата на макс... и над 90 градуса са опасни. Купувай ново охлаждане.

• Автор

Мда това мисля, но не съм много наясно колко вентилатура да купя и къде да ги сложа. Момент ето сега ще снимам къде е PC-то, за да ми кажете къде е най-добре да сложа вентилатори.

Препоръчвам ти на картата да сложиш Arctic Cooling Accelero S1 и отзад на кутията 2 80mm вента и си готов.

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

• Автор

Ми то видеото си има вентилатор или той не е добър? А и от интернет ли да копувам вентилаторите или от магазините, защото тук в Пазарджик има доста магазини за компютри или по магазините няма да намера тези, които ми трябват. Ето и снимките!! http://img202.imageshack.us/i/otpred.jpg/ http://img265.imageshack.us/i/otstrani.jpg/ http://img716.imageshack.us/i/otzad.jpg/ Можеш ли да разбереш горе доло за какво става въпрос ? Аз мисля, че отзад няма место къде да се сложат още 2 вентилатора, но има голямо пространство за още 1 .

Доста бавно зареждат снимките :/

Ами и 1 да е по-добре отколкото да няма :) ще ти свали леко температурите на всички компоненти.

• Автор

След около 1-2 седмици ще изкарам ПС-то от тази дупка и може да му сложа 1 отзад 1 отпред и 1-2 отстрани, да им сложа диодчета и там малко циганийка да направа :).

Сега ако няма никакви вентове и е затворена кутията ти предлагам да я отвориш да влиза въздух докато вземеш вентовете.

И аз това миля... с тези 1-2FPS повече, температурите се вдигат със 5-6 градуса...

• Автор

той компа вече 3 години си кара така с тези вентове в тая дупка и досега нищо му няма нито нещо е горяло, нито нищо, но ще сложа нови вентове, за да държи по-студено, а и може да опитам да клокна процесора, той поне мисля, че ще стане ( AMD Athlon 64x2 Dual Core 4600+ Brisbane 2.4 GHz и дъно Jetway PA77GTA-VT) Като сложа вентовете и ако реша да го клоквам ще отворя 1 темичка пак за малко помощ, защото там нещата ми изглеждат доста по-сложни и не мога да разбера някой неща от обесненията)

И аз това миля... с тези 1-2FPS повече, температурите се вдигат със 5-6 градуса...

Нямах това впредвид.След време ще види ефекта от клока..... нова видеокарта! :) И аз си играх с 8500-256мб ддр3 и почна да издъхва с високи температури без клок 110град на нфс мост уантеда правех за 10-15 мин има няма... картата неможех да я пипна сложих 1 вент 80мм ефект никакъф и отделно почваше да ми се размазва графиката при игри :angry::blink: и т.н.

той компа вече 3 години си кара така с тези вентове в тая дупка и досега нищо му няма нито нещо е горяло, нито нищо, но ще сложа нови вентове, за да държи по-студено, а и може да опитам да клокна процесора, той поне мисля, че ще стане ( AMD Athlon 64x2 Dual Core 4600+ Brisbane 2.4 GHz и дъно Jetway PA77GTA-VT)

С това дъно повече от 200-300MHz на процесора ще си е късмет.

• Автор

Мда знам доста е тапо даното. Препоръчай някое горе доло добро ако знаеш.

• Автор

Еми не знам препоръчай няколко в различни ценови класа, но не някви там по 500 лева такива за инзънземни :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.