Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конкурс за най - добра статия

Featured Replies

Обновено на 06.01.2004

www.kaldata.com обявява първия си конкурс за статия на тема софтуер. Ограничение в тематиката и обема на статиите няма. Статиите трябва да са авторски (не превод), написани на български език и на кирилица cool.gif

Краен срок за изпращане на статиите: 23 януари

Победителя ще бъде обявен на 30 януари

Статиите ще се оценяват от мен, kal, и Wankata.

Автора на статията, отличена от журито като най-добра, ще получи 50 лв. Статията ще бъде публикувана в www.kaldata.com

wdmag.gif

*"Списание точка ком" предоставя награда за най-добрата статия в конкурса, която засяга Интернет технологиите. Наградата е пропуск за

конференцията за интернет технологии , която ще се проведе през месец

Април 2005 в София.

Статиите си изпращайте на e-mail: [email protected]

*С изпращането на статия за конкурса автоматично се съгласявате тя да бъде публикувана в kaldata.com, независимо дали спечели или не наградата

*Авторските права върху всички статии остават за техните автори. Те могат да публикуват статията си или части от нея където намерят за добре

*Не всички изпратени статии ще бъдат публикувани на сайта, а само одобрените такива

*kaldata.com си запазва правото да удължи срока на конкурса в случай, че няма достатъчно качествени статии

Дарки, какво се разбира под това статията да е на тема Софтуер - т.е. за някоя програма или за работа с определен софтуер или просто каквото ни дойде наум?

Ограничения в тематиката няма: както казах каквото ви дойде на ум... Не ограничавам и до операционни системи - ако някой иска да пише за Линукс или Мак или квото и да било друго - да заповяда

хихи

ми вече публикуваните

както и да и е

аз мога ли да пища

аахахахахахахахаха

няма да е честно

................

за радост на младите потребители и фенове нямам време...

обаче ако намеря каня учасниците да изпием по некой друг леф плюс малко от мен. Ще се разберем допълнително като зема парите biggrin.gif

аре момчета подпалете клавиатурите cool.gif

*С изпращането на статия за конкурса автоматично се съгласявате тя да бъде публикувана в kaldata.com, независимо дали спечели или не наградата

Малко НЕКОРЕКТНО ми се струва.... как мислите? sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Кое е според теб некоректното?

Ако не се публикуват статиите на всички участници в конкурса, техният труд би бил напразен. Според мен най-важното в този конкурс е не наградата, а възможността да публикуваш обзор на любимия си софтуер и да се похвалиш пред приятели, че статията ти със сигурност ще бъде прочетена от стотици хора. Имайте предвид, че всяка статия ще излиза с името на автора и ние няма да си присвояваме авторските права на участниците. Поздрави!

автоматично се съгласявате
Защо трябва да се съгласявам ????

Ако не се публикуват статиите на всички участници в конкурса, техният труд би бил напразен.

Айде да оставим авторите да решават.....

Мисля че така ще е по добре :P

Защото когато се съгласиш с условията на конкурса, ти се съгласяваш с това. Не мога да разбера какво не ти стана ясно или просто си чешеш езика.

Ако не се публикуват статиите на всички участници в конкурса, техният труд би бил напразен.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами те нали си решават, когато се съгласяват с условията. Т.е. преди да се съгласят те си преценяват.

Иначе Ян Лесновски много хубаво ти го обясни, няма какво да допълня, само отново се чудя какво не разбра и с какво точно не си съгласен и смяташ, че те ощетяваме?

Не насилваме никого да пише статии при нас. Ако смяташ, че ощетяваме твоята свобода, можеш просто да не участваш в конкурса.

За да пишеш в един форум, трябва да се съгласиш с правилата му

За да живееш в една държава - да се съгласиш със законите й

По подразбиране, инсталирайки си една програма или регистрирайки се в един сайт, ти подписваш някъв вид договор (end user license agreement, general public licence или др.), който повечето потребители дори не четат

За да бъдеш допуснат в някакво състезание, предварително се информираш за правилата му и ако ги нарушиш те дисквалифицират.

А праилата на конкурса са тези, които съм написал в първия пост.

На който не му харесват - да не участва.

Толкова ли е трудно за разбиране или да обяснявам буква по буква?!

<{POST_SNAPBACK}>

А не ти ли се струва некоректно да се даде награда на някого, без всички посетители на сайта да имат възможност да видят всички статии, участвали в конкурса? Така поставеното условие е коректно и дава възможност на всеки да прочете статиите и да се убеди защо именно тази, която е спечелила наградата, е била избрана.

<{POST_SNAPBACK}>

Защо да е некоректно? Ще станеш по-беден, ако подариш една статия на сайта ли?

Предложението от kaldata е добро и за 50лв си струва да се опита. Ако ли пък не

се вземе първото място .. здраве да е, поне ще се радват потребителите на нови

статии. Аз възприемам това като състезание и не смятам да го пропускам. Още не

съм намислил за какво точно ще пиша, но пък имам нещо на ум ...

Да очаквам ли стабилна конкуренция? :)

А не ти ли се струва некоректно да се даде награда на някого, без всички посетители на сайта да имат възможност да видят всички статии, участвали в конкурса? Така поставеното условие е коректно и дава възможност на всеки да прочете статиите и да се убеди защо именно тази, която е спечелила наградата, е била избрана.

<{POST_SNAPBACK}>

Госпожице, четете внимателно условието, дори и изреченията със ситния шрифт. В повечето случаи те са най-важни. :yanim:

Или по-добре вникнете в него.

• Не всички изпратени статии ще бъдат публикувани на сайта, а само одобрените такива.

Точно това се казва:

Потребителите ще могат да видят всички статии,

т.е. всички, които имат ниво на грамотност и към които е подходено сериозно,

т.е. всички "одобрени статии"

Редактирано от pampers (преглед на промените)

Ако някой има претенции към статиите, то всички изпратени статии ще бъдат пуснати във форума. Все пак някои наричат полуграмотно написани 3-4 изречения статия и не смятам подобно нещо да допускам до публикация във сайта... ако някой иска просто да види какво е пратено за конкурса - няма проблем, ще пусна тук накрая всички статии

Ако бяха помолили за дарителство бих направил и изпратил каквото мога, но да се да обяви "награда 50 лева" го възприемам като професионална обида.

Искам да видя фаянсаджия за 50 лева да залепи 6 кв.м. плочки!

В същност, търся майстор за 100 лева да залепи 5 кв.м. качествено до 15 януари.

Ми то аз бих могъл просто да платя 50 лв за една статия. Не е това идеята. Идеята е да се даде възможност на повече хора да се изявят и да се стимулират да направят нещо добро. С изявилите се после могат да се сключат договори за бъдещо сътрудничество. Само че ако плащаме за всяка публикувана статия - няма да го има този стимул, няма да има състезателен характер. А на нас ни трябват хора, които наистина могат да пишат и които биха дали всичко от себе си за този сайт. Каквито са в момента новинарите ни!

Ако не ти харесва - просто не участвай!

Ако бяха помолили за дарителство бих направил и изпратил каквото мога, но да се да обяви "награда 50 лева" го възприемам като професионална обида.

ka5an ти колко взимаш на една статия? 100лв ли? Дай линк да ги видя, че

ми стана много любопитно. :yanim:

Промяна в условията на конкурса

wdmag.gif

"Списание точка ком" ще предоставят още една награда в нашия конкурс. Поради това се въвеждат следните промени в нашия конкурс:

*Срок за изпращане на статиите: 23 Януари 2005

*Победителите ще бъдат обявени на 30 Януари 2005

*Наградата за най-добра статия на kaldata.com е 50 лв

*"Списание точка ком" предоставя награда за най-добрата статия в конкурса, която засяга Интернет технологиите. Наградата е пропуск за

конференцията за интернет технологии , която ще се проведе през месец

Април 2005 в София.

И след промяната в правилата ми се вижда чудно как ще се сраняват статии писани за различни неща, дори и "засяга Интернет технологиите." е също неопределено и обширно понятие.

Че преди да се променят/допълнят правилата да не би беше зададена тема. Не - темата е съвсем обща. А за сравняването - не се притеснявай! Критерий за оценяване много! Нали не сравнявам статия и рисунка? А и статии не сравнявам, а ги ОЦЕНЯВАМ. Правиш ли разлика? Що се отнася до дефиниция на Интернет Технологии, най-добре да питаш "Списание точка ком" (известно повече като WebDev Magazine)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.