Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гитинакс, Текстолит

Featured Replies

Здравейте приятели ! Много се извинявам, ако съм объркал раздела... :( И сега да попитам... Имам за домашно по електроматериали да пиша за Гитинакс, текстолит (какво представлява ,от какво се състои, как се разтваря, каде се използва ) Търсих във Google, но не пише нищо за това което търся и затова се обръщам към вас приятели. Благодаря ви предварително за помощта ! :)

Стъклотекстолитът е слоест електроизолационен материал,състоящ се от стъклена тъкан,импрегнирана с епоксидна смола.

Гетинаксът е слоест електроизолационен материал от хартия импрегнирана с фенолна смола.

Двата материала се използват в електротехниката и електрониката - например за изработката на основата на печатните платки, върху която основа е нанесен тънък слой мед, където ще бъдат бъдещите дири/пътечки и т.н, както и за електрически табла и всякакви изолационни елементи в промишлеността. Има различни видове с разлики в показателите и свойства като температурна устойчивост, якост и т.н

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравейте приятели ! Много се извинявам, ако съм объркал раздела... :( И сега да попитам... Имам за домашно по електроматериали да пиша за Гитинакс, текстолит (какво представлява ,от какво се състои, как се разтваря, каде се използва ) Търсих във Google, но не пише нищо за това което търся и затова се обръщам към вас приятели. Благодаря ви предварително за помощта ! :)

Моят "Гугъл" показва друго:

https://www.google.b...e=hp&channel=np

Като отвориш първия линк и пише, каквото трябва.

https://www.google.b...e=hp&channel=np

Ето и за гетинакса:

https://www.google.b...iw=1024&bih=581

П.П. Мисля, че изобщо не си търсил.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

.....

Нищо подобно. Щом говорим за електроматериали, значи авторът има предвид стъклотекстолита, който се използва в електрониката и електротехниката.

Нищо подобно. Щом говорим за електроматериали, значи авторът има предвид стъклотекстолита, който се използва в електрониката и електротехниката.

Не знам какво е имал предвид автора на темата, не мога да му прочета мислите. В първия пост пише "гетинакс" и "текстолит". Отвори някое старо лампово радио или телевизор /ако си виждал такова/ и тогава ще говорим за "стъклотекстолит", който е разновидност на "текстолита".

Не знам какво е имал предвид автора на темата, не мога да му прочета мислите. В първия пост пише "гетинакс" и "текстолит". Отвори някое старо лампово радио или телевизор /ако си виждал такова/ и тогава ще говорим за "стъклотекстолит", който е разновидност на "текстолита".

В днешно време се ползва стъклотекстолит за целите на електрониката и електротехниката. Нямам намерение да разсъждавам какво е било преди 50години. Аз не съм срещал в днешно време да се продава фолиран текстолит, всичко е стъклотекстолит, а ти?

п.п Стъклотекстолитът и текстолитът си приличат по структура, но имат разлики в състава.

http://www.tregaltd....cts.aspx?id=409

Редактирано от Гост (преглед на промените)

п.п Стъклотекстолитът и текстолитът си приличат по структура, но имат разлики в състава.

http://www.tregaltd....cts.aspx?id=409

Сам си стигнал до извода, че в основата стои текстолита от преди 50 години.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.