Сапковски продължава да не разбира силата на договореностите.

Анджей Сапковски, авторът на книгите за Гералт от Ривия, по които образи е изграден The Witcher, отново напомни за себе си. Този път, той отправя директно финансови претенции към CD Project RED в размер на 60 милиона полски злоти или над 16 000 000 долара.

Припомняме, че през последните две години, Сапковски неведнъж атакува студиото. През 2016, той не се посвени да заяви в прав текст, че не CD Project са направили известни книгите му, а тъкмо обратното. Заедно с това реши да обиди геймърите, заявявайки, че не „познава много хора, които играят видеоигри, тъй като имал навика да се събира с интелигентни хора“. Сапковски е проявил и изключителна бизнес недалновидност, когато се разбра, че вместо предложените му от студиото процент от продадените игри, той е поискал еднократно заплащане за ползване на правата върху героя му.

В писмо до студиото от този месец, Сапковски настоява за въпросната сума, изтъквайки като довод, че дадените от него права засягат само първата игра от сериите, следователно всички излезли други игри и експанжъни са незаконни, цитира писмото DualShockers. Той обаче би пренебрегнал този факт, ако въпросната сума му бъде изплатена. Писмото завършва с думите, че той осъзнава, че настоящата му публична изява може да накърни имиджа на CD Project RED и той и неговите представители желаят да осъществят среща с хората от студиото в срок от 14 дни.

От CD Project излязоха с изявление пред своите инвеститори, обявявайки иска на Сапковски за неоснователен и че те са придобили въпросните права напълно легално и според буквата на закона за всичките три игри за Вещера.

В посланието на студиото се заявява още, че бордът на компанията ще работи за постигането на приемливо решение по казуса, така че търсенията на Сапковски и въпросните обвинения да не накърнят сериите като цяло.

Предстои да видим какво ще се случи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари