Разработката на System Shock 3 е поставена на пауза, след като голяма част от екипа, работещ по играта е бил освободен, предава VGC. Сред тях са и една голяма част от старши разработчиците.

Макар и от OtherSide Entertainment да запазват мълчание по въпроса, то в онлайн пространството вече се появиха хора, твърдящи, че са част от тези, които са напуснали. Те твърдят, че всички хора, работещи по създаването на съдържание на играта вече не са част от студиото, което вече изостава сериозно с графика.

Въпросният интернет потребител, който твърди, че е бивш разработчик, разкрива това, че отчасти вина за случващото се носят издателите на System Shock 3 Starbreeze Studios. Както вероятно си спомняте, издателите на Payday сериите имат сериозни финансови проблеми и самото съществуване на шведската компания е под въпрос. Причина за това се оказа тяхната интерпретация на The Walking Dead и големия залог на нея за по-нататъшното развитие на студиото. Както стана ясно в началото на миналата година, голяма вина за провала на играта имат самите Starbreeze. Възложили работата на Overkill, те принуждават по средата на разработката студиото да използва съвсем друг енджин, което обърква всичко впоследствие.

Що се отнася до System Shock, именно поради споменатата криза, която изпитва Starbreeze, компанията решава да продаде правата за издаване на System Shock 3 на OtherSide. „Ако Starbreeze не бяха застигнати от проблемите, смятам, че щяхме да доставим нещо интересно с някои наистина свежи идеи и иновативен геймплей, но далеч по-малка игра от това, което хората очакват от продължение на серии, като тези и следователно щяха да са разочаровани. За достоверността на публикацията на въпросния бивш служител гарантира бившия къмюнити мениджър в студиото Сам Лаунгкот в един от форумите на OtherSide, споменавайки, че това са поредната порция напускания и уволнения в студиото.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари