Полското студио не спира да ни изненадва със своята работоспособност и качеството, което създава. Известни най-вече с двете игри от света на Layers of Fear, но също така и с излязлата през 2017 Observer, Blair Witch (2019), а за последно с The Medum, компанията демонстрира наскоро сериозни амбиции, които са логично следствие от отзивите от тяхната работа и добрите печалби на компанията. Както разбрахме наскоро, Bloober работят по две нови игри с работни заглавия Project B и Project C. Първият от тези проекти е в партньорство с Konami, докато вторият ще бъде изцяло продукция на Bloober. По време на наскоро приключилия Tokyo Game Show, студиото представи тийзър към това, което изглежда ще е нова игра от поредицата Layers of Fear. Дали това е една от двете споменати игри, по които компанията работи, не е известно, но най-вероятно е споменатият Project C.

Показаният по време на TGS тийзър може да е кратък, но ни дава достатъчно информация. Играта се разработва на Unreal Engine 5, ще излезе през следващата година и ще представи същата стилна визия, като от първите две игри.

Оригиналната Layers of Fear представяше страданията на художник, впуснал се в бездната на лудостта в опит да завърши шедьовъра на своя живот, борейки се с духовете на своето минало. Втората игра разказваше за холивудска звезда, която снима филм на борда на океански лайнер под ръководството на безмилостен режисьор. От това, което Bloober ни представят сега изглежда третата част няма да е отново отделна история, а завръщане на към темата на първата игра, макар че предстои да разберем дали е така. Самите Bloober вече заявиха доста амбициозната цел да създадат от своите заглавия постоянни светове, които да преминават и в границите на други традиционни медии освен видеоигрите.

„Layers of Fear представляваше ключов проект за нас. Той постла бъдещия път пред Bloober Team и даде началото на бързия ни възход, като ни позволи да разкажем още истории, които искахме да представим“, споделя по време на участието си на TGS изпълнителният директор на Bloober Пьотр Бабиено. „Радвам се, че се завръщаме към този свят по-мъдри и с повече опит. За мен е важно, че правим този анонс по време на Tokyo Games Show понеже много от нас Япония е люлката на психологическия хорър“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари